Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MOTIVARE Toţi angajaţii DGASPC l-au indicat pe Dragnea drept cel ce gira menţinerea angajatelor fictiv - Simpla sa dorinţă conducea la execuţie

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Valentin Dragnea Liviu Dragnea

Completul de cinci judecători care l-a condamnat definitiv pe Liviu Dragnea la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare arată în motivarea lor că simpla dorinţă exprimată verbal de acesta devenea subiect de execuţie pentru cei aflaţi în subordinea sa.

DOCUMENTUL poate fi consultat AICI

Totodată judecătorii, care au decis majoritar condamnarea acestuia, arată că toţi martorii, lucrărtori simpli ai DGASPC cunoşteau situaţia de la Direcţie şi au declarat nemijlocit în faţa instanţei de apel aceste amănunte, astfel că mărturiile câtorva martori în apărarea lui Dragnea nu au puterea de a anula declaraţiile martorilor acuzării.

Citeşte şi: MOTIVARE Dragnea a rămas cu pedeapsa minimă pentru că a trecut mult timp de la comiterea faptei - Are timp să înţeleagă consecinţele unei fapte de abuz

"Ceea ce se constată din declaraţiile martorilor şi inculpaţilor care au avut calitatea de angajaţi în cadrul D.G.A.S.P.C este faptul că aceeaşi situaţie de fapt, respectiv aceeaşi stare de spirit a existat indiferent de persoana care s-a aflat în toată acesta perioadă la conducerea Direcţiei. Motivele invocate sunt, de asemenea, aceleaşi şi anume: subordonarea Direcţiei faţă de Consiliul Judeţean .... şi faptul că inculpatele C. şi K. îşi desfăşurau activitatea la sediul P. Fie în mod direct, fie indirect, prin referire la funcţia deţinută de acesta, inculpatul E (Liviu Dragnea - n.r). este indicat ca fiind cel care gira aceasta situaţie de fapt, concluzia având la bază o realitate obiectivă: în timp ce toţi ceilalţi angajaţi erau sancţionaţi la cea mai mică abatere, inculpatelor li s-a permis, de către toate persoanele care s-au succedat în diverse funcţii de conducere de-a lungul timpului, să nu vină la serviciu ani de zile, perioadă în care lucrau la sediul organizaţiei judeţene a partidului condus, în tot acest interval, de preşedintele Consiliului judeţean, instituţie căreia Direcţia i se subordona", notează judecătorii ICCJ care l-au trimis pe Liviu Dragnea la închisoare.

Instanţa arată că zecile de mărturii indică în mod clar intenţiile lui Dragnea de a fi menţinute fictiv acele angajate la DGASPC şi totodată reliefează ascendentul pe care acesta o avea asupra şefei Direcţiei de Asistenţă.

"Înalta Curte, Completul de 5 Judecători, în majoritate, reţine că toate aceste care probe care demonstrează existenţa interesului inculpatului E. în menţinerea celor două angajate în funcţiile care le aduceau un venit lunar şi care le permiteau, totodată, să-şi continue activitatea în cadrul organizaţiei judeţene a partidului, precum şi ascendentul deţinut de acesta faţă de inculpata A., dar şi faţă de ceilalţi angajaţi, evidenţiază o situaţie de fapt care vine să întărească probator declaraţiile inculpatelor A., K. şi ale martorei U1. anterior analizate", explică judecătorii.

"Totodată, în raport cu întregul material probator expus, care relevă contextul faptic al relaţiilor de subordonare a inculpatei A. faţă de inculpat, instanţa de apel, în majoritate, reţine si faptul că simpla solicitare a inculpatului E. prin comunicarea în mod direct şi explicit a dorinţei de menţinere în funcţie a celor două angajate era suficientă pentru a o determina pe A. să acţioneze în sensul cerut", mai arată instanţa în documentul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.