Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MRP reafirmă susținerea statului român privind dreptul de a învăța în limba maternă al etnicilor români din Ucraina!

In contextul menținerii în atenția opiniei publice a modificărilor aduse legii învățământului în Ucraina, MRP reafirmă susținerea statului român privind dreptul de a învăța în limba maternă al etnicilor români din statul vecin.La propunerea MRP, a fost modificată, prin Ordonanță de Urgență, Legea 299/2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni. Noile reglementări consolidează cadrul legal prin care etnicii români din Ucraina vor beneficia de sprijin educațional din partea României, aplicarea acestora având loc prin dialog cu partea ucraineană.

Măsurile propuse de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni sunt o premieră în ceea ce priveşte sprijinul acordat educației în limba română pentru comunitățile din jurul granițelor şi acționează pe două dimensiuni: sprijinirea elevilor care învață în limba română în Ucraina și susținerea profesorilor care predau discipline de studiu în limba română.

Comunitatea de etnici români din teritoriu este bine integrată, cunoaște limba ucraineană și totodată, păstrează și promovează identitatea românească și valorile lingvistice, culturale și spirituale românești.
Totodată, dialogul bilateral cu partea ucraineană continuă, în speranța că prin dialog și eforturi coroborate, cele două state vor reuși să găsească soluții pentru respectarea drepturilor la identitate lingvistică a etnicilor români din acest stat.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.