Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Carnavalet din Paris se redeschide după lucrări de renovare care au durat patru ani

Carnavalet

Muzeul Carnavalet, dedicat istoriei Parisului, îşi redeschide porţile pe 29 mai, după lucrări de renovare care au durat patru ani, publicul putând admira din nou pistoale din timpul Revoluţiei Franceze sau un pantof care i-a aparţinut reginei Maria Antoaneta, informează Reuters.

Directoarea Valerie Guillaume a declarat pentru Reuters că se aşteaptă ca muzeul, administrat de municipalitatea Parisului, să revină rapid la rutina de dinainte de COVID-19 odată cu relaxarea restricţiilor, când turiştii străini reprezentau jumătate dintre vizitatori.

Lucrările de renovare, care au costat 58 de milioane de euro, au inclus extinderea spaţiului expoziţional, inclusiv prin deschiderea unor încăperi subterane. Clădirea, situată în cartierul Marais, datează din secolul al XVI-lea şi a devenit muzeu în 1880.

Muzeul va expune 625.000 de opere de artă - multe dintre acestea scoase pentru prima dată din depozite -, printre care tablouri, casete cu produse de înfrumuseţare, servicii de ceai folosite de Napoleon, primele fotografii ale Turnului Eiffel, monede de aur din secolul al II-lea î.e.n.

Printre atracţiile principale se mai numără un canoe din Neolitic şi un gargui din secolul al XII-lea de pe catedrala Notre-Dame.

Vizitatorii se pot de asemenea plimba printr-un dormitor reconstituit al scriitorului Marcel Proust, cu piese de mobilier originale, unde este expusă şi o haină care i-a aparţinut scriitorului.

Începând cu 19 mai, multe muzee din Franţa au început să se redeschidă după ce şi-au închis porţile în octombrie anul trecut din cauza pandemiei.

Carnavalet speră să rămână un punct de atracţie şi pentru parizieni.

''Este casa parizienilor'', a spus arhitectul Francois Roussillon, care a proiectat lucrările de restaurare. ''Este un muzeu în care poţi locui, ca şi cum ai trece pe la un prieten să iei cina. Într-o zi poţi mânca felul acesta, apoi să te întorci şi să mănânci altceva''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.