Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Rodin din Paris se redeschide şi scoate la vânzare reproduceri din bronz pentru a-şi spori veniturile

muzeul rodin paris

Muzeul Rodin din Paris şi-a redeschis marţi porţile şi speră că vânzarea unor reproduceri din bronz în ediţie limitată ale operelor sculptorului francez din secolul al XIX-lea va compensa o parte din pierderile financiare suferite în urma scăderii numărului de vizitatori ca urmare a pandemiei de coronavirus, informează Reuters.

''Vânzarea pieselor din bronz este un element important din strategia noastră comercială, pe care am dezvoltat-o de câţiva ani şi care va contribui la sănătatea financiară a muzeului'', a afirmat directoarea instituţiei, Catherine Chevillot, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Atac devastator la adresa lui Kovesi: ‘Vorbește în română la Euronews. La Codruța Kovesi, până și vestitele șosete au rămas la fel’

Muzeul, care se finanţează din surse proprii, şi-a stabilit drept obiectiv vânzarea unor creaţii din bronz în valoare de 3 milioane de euro în fiecare an, a precizat aceasta. Cumpărătorii sunt atât muzee din lumea întreagă, cât şi colecţionari de artă.

Muzeul, în care se află capodopere semnate de Auguste Rodin precum ''Sărutul'' sau ''Gânditorul'', a primit permisiunea lui Rodin să toarne reproduceri în bronz pe care să le vândă după moartea artistului.

Cu toate acestea, muzeul trebuie să limiteze ediţiile originale la 12 reproduceri, ceea ce înseamnă că sculpturi precum ''Gânditorul'' nu mai pot fi reproduse, în timp ce ''Porţile Iadului'' mai poate fi vândut în patru ediţii suplimentare.

Citește și: Un jurnalist american răstoarnă situația! Covid-19, o boală vasculară! Detalii care dau peste cap ceea ce se știa

Muzeul, care s-a deschis publicului în 1919 şi este înconjurat de un parc întins pe trei hectare, a atras 570.000 de vizitatori anul trecut. Dintre aceştia, circa 75% au fost turişti de peste hotare.

Întrucât frontierele Franţei sunt încă închise pentru multe categorii de turişti străini, în special americani, precum şi din cauza măsurilor de distanţare socială, numărul vizitatorilor se aşteaptă să scadă la 200.000 anul acesta.

Muzeul estimează anul acesta o scădere a veniturilor în valoare de 4,4 milioane de euro din cauza impactului pandemiei asupra numărului vizitatorilor şi asupra altor surse de venituri, a precizat Chevillot.

Citește și: Amenințări dure! Se cere dizolvarea PNL-ului

În mod obişnuit, muzeul atrage în fiecare an 3,8 milioane de euro în urma vânzării de bilete, 1,5 milioane de euro din magazinul de suveniruri şi un milion de euro în urma sumelor obţinute din închirierea spaţiului.

Guvernul francez a început relaxarea măsurilor de izolare la domiciliu de la jumătatea lunii mai, iar spaţiile culturale s-au redeschis unul câte unul. Muzeul Orsay şi-a redeschis porţile pe 23 iunie, iar Luvrul, pe 6 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.