Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajații din DSP-uri, o 'Cenușăreasă' a sistemului sanitar: Cele mai mici salarii, inechități strigătoare la cer - Proteste continuă

protest dsp

Marius Sepi, reprezentantul Sindicatului Naţional Forţa Legii, a declarat miercuri că angajaţii din DSP-uri au ajuns ”o Cenuşăreasă a sistemului sanitar” pentru că au cele mai mici salarii, el precizând că sunt inechităţi strigătoare la cer. Sindicalistul a afirmat că oamenii le-au spus foarte clar că nu vor renunţa la aceste proteste dacă nu vor fi puşi pe aceeaşi grilă cu cei din CNAS.

”În luna martie am depus în Parlament un amendament ca şi angajaii DSP să beneficieze de acelaşi drept, pentru că sunt instituţii asemănătpare cu cei de la Casa Naţională de Sănătate (CNAS). Spre surpriza noastră, ieri şi alaltăieri, parlamentarii au votat împotriva acestui amendament, şi ca urmare, în jur de 4.2.00 de salariaţi care lucrează în inima sistemului sanitar, nu uitaţi că pe ei s-au bazat guvernanţii în timpul pandemiei, au fost excluşi de la această mica recompensă”, a declarat Marius Sepi în emisiunea România Politică de la Prima News.

El a precizat că angajaţii din DSP-uri au ajuns ”o Cenuşăreasă a sistemului sanitar”, au cele mai mici salarii, potrivit news.ro.

”Aud cum nişte bonusuri care circulau din timpul pandemiei. Salariile reale din Direcţiile de Sănătate Publică sunt undeva între 2.300 şi 5.000 de lei. Gândiţi-vă că sunt toate specialităţile de care are nevoie Ministerul Sănătăţii în teritoriu”, a mai spus Marius Sepi.

Potrivit acestuia, amendamentul prevedea o corelare, o echilibrare în aşa fel încât şi salariaţii din DSP să fie pe acelaşi palier ca şi cei din Casele de Asigurări.

 

Reprezentantul sindicatului a precizat că protestele se vor extinde.

”Casele Judeţene de Pensii şi Asigurări sunt în proteste, mai mult m-au anunţat colegii din zona tehnică-administrativă a spitalelor, care la fel sunt blocaţi din 2017. Asistenţii medicali sunt blocaţi la nivelul anului 2018”, a afirmat Marius Sepi, arătând că pleacă profesioniştii din sistem şi există un risc real de blocare a activităţii.

”Oamenii ne-au spus foarte clar că nu vor renunţa la aceste proteste dacă nu vor fi puşi pe aceeaşi grilă”, a arătat Sepi.

Reprezentantul Sindicatului Naţional Forţa Dreptei a ţinut să precizeze că sunt ”inechităţi strigătoare la cer”.

”Asistenţi medicali de laborator, care merg în controale pe calitatea apei cu salarii de 2.700 - 3.000 de lei, oamenii ăştia nu mai suportă”, a subliniat Sepi, adăugând că nu au vorbit că avem o sută de milioane şi mai vrem o mărire procentuală.

”Era o măsură reparatorie, după 6 ani de rezolvare a inechităţilor şi de punere pe grilele corecte a profesioniştilor din sistemul de sănătate”, a mai declarat Marius Sepi.

”De peste un an de zile reprezentanţii coaliţiei ne promit o lege nouă de salarizare şi ne-au spus că nu vor mai face nicio concesie, până nu apare o nouă lege  salarizării. Vreţi să vă arăt câte excepţii au apărut în ultimele luni de zile? În ţara asta nu se mai poate discuta cu argumente ,doar prin presiune”, a mai spus acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.