Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan trece la tăieri: Unele ajutoare sociale oferite de Primăria Generală vor dispărea de anul viitor

Inquam Photos - George Călin
Inquam Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că unele dintre ajutoarele oferite de Primăria Capitalei vor dispărea, de anul viitor, el dând ca exemplu "premiile" pe care le primeau cuplurile care aniversau 25 de ani sau călătoriile în Grecia. Pe de altă parte, Nicuşor Dan anunţă că vor fi menţinute alte ajutoare sociale, precum cele pentru gravide, pentru nou născuţi, pentru familii monoparentale, pentru prevenirea abandonului şcolar sau programul de fertilizare in vitro.

Citește și: Război deschis în PNL: 'Din toții așii noului Guvern, nu am tras niciunul!'

Nicuşor Dan a afirmat, miercuri seară, la Digi 24, că "mare parte din cheltuielile sociale sunt suportate de primăriile de sector” şi că Primăria Generală a acordat unele ajutoare sociale în ultimii ani, el precizând, în acest context, că la unele dintre acestea se va renunţa începând de anul viitor.

"Primăria Generală în ultimii ani a acordat mai multe feluri de ajutoare sociale, cele mai consistente sunt cele pentru persoanele cu dizabilităţi - adulţii, copii. Am promis în campanie şi o să continuăm să le acordăm. Mai există ajutoare pentru nou născuţi, ajutoare pentru femei însărcinate, ajutoare pentru familii monoparentale, ajutoare pentru prevenirea abandonului şcolar. Acestea sunt ajutoare sociale pe care o să le păstrăm în bugetul pe anul viitor, aşa cum am promis încă din campanie.

Pe de altă parte, sunt fel de fel de alte cheltuieli sociale pe care nu să le mai păstrăm, cum ar fi acelea cu vacanţe în Grecia şi tot felul de alte stimulente care nu îşi au locul, mai ales în situaţia financiară în care ne aflăm acum. (...) În momentul de faţă, există un ajutor pentru femei însărcinate, care o să rămână, există un ajutor care se dă pentru nou născuţi, acesta o să rămână în continuare, mai există un program de fertilizare in vitro care o să rămână în continuare. Toate cele pe care le-am menţionat sunt cele care rămân”, a afirmat Nicuşor Dan.

Primarul general a precizat că se va renunţa la ajutoarele de tip "premiu” pentru cuplurile care aniversează un număr de ani de căsătorie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.