Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi acuzaţii dure la adresa Arhiepiscopului Tomisului: Preoţii au sărit 'la gâtul' lui Teodosie

www.ziuaconstanta.ro
IPS Teodosie

E din nou scandal în interiorul Bisericii Ortodoxe Române. Arhiepiscopul Tomisiului, IPS Teodosie e din nou în centrul atenţiei. Fetele bisericesti au transmis o scrisoare deschisa prin care ii anunta pe membrii Sfantului Sinod al BOR ca nu mai pot indura sa fie umiliti, mai ales ca, sustin ei, de ani buni isi primesc salariile in lumanari si alte obiecte bisericesti.

Citeşte şi: Scandal înaintea alegerilor din decembrie: Marile partide, contestate la tribunal

Pusi in fata acestor acuzatii, reprezentantii Arhiepiscopiei spun ca, cel mai probabil, grupul este format din preoti pedepsiti. Preotii contestatari sustin ca si-au format un grup de rezistenta de teama unor represalii care ar putea veni din partea lui IPS Teodosie. Ei au cerut prin intermediul unei scrisori deschise inlocuirea inaltului prelat. Solicitarea a fost transmisa Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, si membrilor Sfantului Sinod. La randul lor, reprezentantii Arhiepiscopiei spun ca scrisoarea este, cel mai probabil, opera unor preoti pedepsiti in trecut.

Citeşte şi: Nebunie în dosarul Black Cube: 'Turnătorii de serviciu', Dinu Pescariu şi Claudiu Florică, audiaţi

Pe de alta parte, prelatii afirma ca nu si-au mai primit salariile de luni bune, iar atunci cand erau chemati la Arhiepiscopie primeau de fapt bunuri bisericesti cum ar fi lumanari. Reactia Arhiepiscopiei este ca toate aceste acuzatii sunt inventate. IPS Teodosie se afla sub control judiciar, dupa ce procurorii DNA l-au acuzat ca a luat mita 500 de euro de la un alt preot, dar si pentru ca ar fi incasat ilegal 300 de mii de euro din fonduri europene pentru ferma Nazarcea, aflata in paragina, anunţă ProTV. IPS Teodosie va participa pe 28 si 29 octombrie la intalnirea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Acesta este forul care poate decide inlocuirea inaltului ierarh.

Citeşte şi: Victor Ciutacu a scos tot de la Traian Băsescu: Fostul președinte anunță APOCALIPSA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.