Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua Republică solicită Camerei Deputaţilor să respingă „Legea cenzurii” a lui Dragnea

Nouă Republică consideră că Parlamentul trebuie să respingă „Legea anti-defăimare”. Reprezentanții partidului susțin că acest proiect legislativ, care reflectă dorința șefului PSD Liviu Dragnea, de a cenzura presa și de a încălca grav dreptul la liberă exprimare este specifică mentalității comuniste.

content-image„Prin acest proiect de lege, PSD și Liviu Dragnea doresc ca toate televiziunile, mass-media, Facebook-ul și alte site-uri de socializare să li se-nchine „respectând" democrația cu greu câștigată. Ca să poată cenzura mediul on-line, PSD a creat o lege prin care ne urmărește și ne controlează legal, la distanță de 26 de ani de la căderea comunismului”, a declarat Laurențiu Theodoru, membru în Comisia de Reformă a partidului.

Noua Republică consideră că prin acest proiect de lege se urmărește protejarea corupților din politică. În plus, reprezentanții partidului susțin că această inițiativă demonstrează clar cât de frică le este celor de la PSD de mediul on-line, care pana acum nu a fost cenzurat.

„Acest proiect de lege este total discriminatoriu, afectați  de cenzură fiind doar cei care nu ar vota niciodata PSD și nu sunt activi în dezbaterile din mediul on-line”, a precizat Laurențiu Theodoru.

Noua Republică susține că promovarea demnității umane nu se realizează prin cenzuri sau prin legi care îngrădesc libera exprimare și că relațiile civilizate și respectul între semeni trebuie să fie rezultatul natural al progresului uman și al educației.

Susținem necondiționat respectarea demnității tututor cetățenilor, fără nicio discriminare. Și atunci ne întrebăm: de ce trebuie o lege specială pentru politicieni sau orice altă grupare? De ce trebuie să inventăm o comisie stabilită pe algoritm politic, care se substituie justiției? Nu suntem toți egali în fața legii?”, a spus Laurențiu Theodoru.

Pe de altă parte, Noua Republică reclamă și minciunile care sunt conținute în textul proiectului de lege inițiat de Liviu Dragnea. Astfel, șeful PSD încearcă să își motiveze inițiativa prin presupusa aliniere la o convenție europeană, menționând de fapt numele unui ONG internațional - Consiliul European al Toleranței și Reconcilierii, care însă nu are nicio legătură oficială cu Consiliul European.

De asemenea, la capitolul „Schimbări preconizate” se afirmă că sunt vizate trei domenii: educația, mass-media și funcționarii publici.

„În domeniul educației și al adminstrației aceste lucruri țin în mod evident de regulamentele interne și cel al funcționarului public. Iar în domeniul mass-media soluția e neavenită, ilegală și neconstituțională”, explică Laurențiu Theodoru.

Noua Republică va continua să militeze public pentru respingerea acestui proiect de lege nociv pentru democrația din România și care ar putea afecta grav imaginea țării noastre în exterior, prin asocierea cu regimurile totalitare care practică cenzura în mass-media și pe internet.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.