Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NOUA REPUBLICĂ: Sprijinim restabilirea moralității în politică

Reconcilierea relației dintre clasa politică și cetățean va deveni o realitate doar dacă presiunea civică va genera apariția unor repere morale sănătoase în rândul politicului, capabile să asigure evoluția și bunăstarea întregii societăți.

Moralitatea în politică poate și trebuie să existe, deoarece nu sunt lucruri incompatibile și nu se exclud una pe alta. Libertatea și bunăstarea cetățenilor nu pot fi concepute atunci când clasa politică este formată din oameni imorali, oameni care folosesc simboluri religioase(mirul din Parlament) numai ca să nu răspundă în fața legii sau care se pretind a fi ,,aleșii poporului" doar pentru a beneficia de privilegii și pensii speciale”, a declarat senatorul Noua Republică, Valeriu Todirașcu, care a adăugat că sub actuala clasă politică lucrurile vor merge din rău în mai rău pentru oamenii obișnuiți.

În acest sens, Noua Republica consideră că societatea nu poate progresa atunci când la butoanele țării sunt politicieni care fac politică numai pentru ei și nu pentru cetățeni, incapabili să își unească eforturile pentru a genera un proiect de țară pe termen lung. De asemenea, Noua Republică susține că nu poate exista domnia legii într-o societate în care conducatorii nu respectă legea, ci o încalcă sau o fentează.

Pe de altă parte, partidul Noua Republică afirmă că este necesar ca presiunea civică manifestată în ultima perioadă să continue, pentru că doar așa se vor putea coagula acele energii pozitive la nivelul societății capabile să genere o schimbare de substanță asupra clasei politice, care să înceapă prin promovarea unor noi repere morale. Dintre acestea, Noua Republică susține că respectul și solidaritatea între generații sunt unele dintre cele mai importante valori de care politicienii ar trebui să țină cont.

”Societatea este compusă și din generațiile care ne-au precedat și din cele care ne vor urma, impunându-ne o atitudine de respect față de trecut, de înțelegere a prezentului și de reală răspundere față de generațiile care vor veni”, a declarat președintele Noua Republică, Alin Ioan Bota.

În acest sens, Noua Republică susține că functionarea clasei politice trebuie să aibă în vedere datoria față de trecut, bunul simț față de prezent și angajamentul responasabil față de viitor mai presus de situații de circumstanță nepermițând decizii nesăbuite de formă ,,lasă că merge și așa"sau ,,nouă să ne fie bine, restul nu contează".

În plus, Noua Republică consideră că viața umană este sacră, din momentul concepției și până la moartea naturală. Valoarea unei vieți umane este neprețuită și se cuvine a fi reprezentată politic de politicieni morali, corecți și generoși, care să facă politică din dăruire față de semenii lor și nu dintr-un interes propriu meschin, așa cum s-a întâmplat în ultimii 25 de ani.

Partidul Noua Republică

25 noiembrie 2015

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.