Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua Românie desfiintează toate pensiile speciale. Se introduce principiul contributivitatii

Sebastian Popescu

Gata cu pensiile speciale în România. Partidul Noua Românie va depune la Parlament un proiect de lege prin care dorește eliminarea pensiilor speciale atât pentru parlamentari cât și pentru toate categoriile socio-profesionale. Acordarea pensiei se va face în funcție de contribuția fiecărui salariat la sistemul public de pensii.

De ani de zile suntem ”informați” de autoritățile statului că numărul angajaților este mai mic decât al pensionarilor și că fondul de pensii trebuie suplimentat permanent de la bugetul de stat.

Și cu toate astea, numărul persoanelor care beneficiază de pensii speciale, crește de la un an la altu, astfel că fondul de pensii devine un fel de sac fără fund.

Pentru a rezolva această problemă, PNR propune mai multe soluții pentru redresarea bugetului Casei Naționale de Pensii de Stat, astfel încât să nu mai fie nevoie să se aloce bani de la bugetul de stat.

Crearea de noi locuri de muncă care să genereze astfel încasări la fondul de pensii, colectarea eficientă a contribuțiilor de la companii, majorarea salariului minim pe economie ceea ce va duce la o bază de impozitare mai mare și astfel cresc veniturile și la fondul de pensii. Pilonul II al pensiei private obligatorii să revină la sistemul public de pensii.

Declararea și introducerea la vechimea în muncă a tuturor indemnizaţiilor şi primelor primite de un angajat.

Introducerea în Revisal a unei opțiuni de evidență a muncii prestate de zilieri. Introducerea informațiilor despre zilieri se va putea realiza zilnic, în sistem electronic, de către fiecare angajator.

Transmiterea automată în sistem online a datelor despre salariat necesare dosarului de pensie, de către ITM la Casa Județeană de Pensii. Transmiterea datelor se va face la cererea Casei de Pensii, după ce persoana care îndeplinește criterul de vârstă depune în acest sens o cerere prin care solicită acordarea pensiei. Cererea tip va include numele și prenumele solicitantului, CNP-ul, adresa și datele de identificare ale ultimului angajat (Nume, CUI), precum și rubrica pentru deschiderea contului bancar la CEC Bank sau opțiunea de a primi pensia prin poștă.

În maximum 30 de zile de la depunerea cererii de pensionare, Casa Județeană de Pensii trebuie să o soluționeze. Solicitantul va primi banii printr-un cont deschis la CEC Bank și îi va putea ridica de la ghișeul băncii,  de la bancomat cu ajutorul cardului atașat la contul curent sau acasă, prin intermediul Poștei Române.

Noua Românie adună de o lună de zile semnături de susținere pentru a putea candida la parlamentare și astfel să ofere tuturor românilor o alternativă pe 11 decembrie 2016.

Poți ajuta Noua Românie cu o semnătură descărcând formularul online de aici. Formularul trebuie trimis în original cât mai repede cu putință, la adresa Partidul Noua Românie, Strada Constantin Bosianu Nr. 10, Sector 4, București. Detalii la telefon: 0721059141.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.