Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu aș fi scris niciodată despre acest lucru, dacă...

diploma gradinita

- Bună ziua, doamnă! Mai sunt patru zile până la serbarea de sfârșit de grădi și te-am sunat să-ți spun cum stăm. Am vorbit și cu fotograful, și cu operatorul, va fi totul ok. Toată lumea a achitat deja bănuții pentru album, mai puțin Andrei E.., S. T. și A.V., dar cei doi din urmă mi-au spus că vor achita direct la serbare, așa că...

- Bună, doamnă! Bravo, îți mulțumesc pentru că te-ai ocupat de tot! Ca de obicei, Z.! Cu Andrei. cred că este o problemă,... mai delicată... Z., am să achit eu pentru el. Știu că părinții nu au o situație foarte bună, trec prin niște probleme, este păcat ca un copil să nu aibă poze de la serbarea de terminare a grădiniței. Îți dau eu  banii când  ne vedem!
- Bună idee! Împărțim pe din două! Însă, Diana, nu știu dacă va veni la serbare, nu l-am mai văzut în ultima săptămână. Vorbești tu cu B., probabil că știe mai bine ce se întâmplă.

Temerile Z. s-au confirmat a doua zi, când, stând de vorbă cu B., educatoarea celor mici, mi-a povestit ce se întâmplase. Familia trecea într-adevăr printr-o perioadă grea. Părinții fuseseră somați să părăsească locuința în care stăteau cu o chirie modică. Și, cum se întâmplă de obicei, o nenorocire nu vine niciodată singură. În aceeași perioadă mama își pierduse și serviciul, iar necazurile mușcau și din sănătatea tatălui. După încercări nereușite de a-și găsi o locuință, măcar temporară, părinții au fost nevoiți să ia o decizie grea. Pentru că nu puteau sta cu toții pe la prieteni au hotărât să-i trimită pe cei doi micuți (Andrei are și o soră, mai mare) la bunici, undeva într-un sat din Tulcea.
.
- Știi, au depus tot felul de cereri. Nu le-a răspuns nimeni! Păcat! Andrei era unul dintre cei mai buni din grupă!
- Păi...și admiterea la Goethe?
- Da, admiterea a fost atât de grea anul acesta! L-au  retras pe Andrei și de acolo! Îl vor înscrie la școala din sat.
.
Probabil nu aș fi scris  niciodată despre Alexandru, colegul de grădiniță al fiului meu. Nu , nu aș fi scris despre asta! Dacă acum trei zile, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 1, la punctul 13, nu s-ar aflat și Proiectul de hotărâre privind desemnarea reprezentanților Consiliului Local Sector 1 în Comisia Sectorului 1 pentru analiza solicitărilor de locuinţe sociale şi de necesitate conform prevederilor Legii nr.114/1996 şi ale Hotărârii Guvernului României nr. 1275 / 200.
.
Nu, nu aș fi scris niciodată despre colegul de grădiniță al fiului meu dacă, în afară de bătălia pentru a face sau nu parte din această comisie, în cadrul ședinței Consiliului Local s-ar fi discutat  și despre transparentizarea activității acestei comisii, despre publicarea pe site-ul Primăriei Sector 1 nu doar a listei celor care s-au înscris în program , ci și despre publicarea numelor BENEFICIARILOR acestuia.  Sau despre anunțarea pe site-ul primăriei a spațiilor eliberate/libere ce urmează să fie atribuite în cadrul acestui program. Da, știu, despre toate acestea s-a tot vorbit acum câteva luni, în campanie... azi  probabil că nu mai are sens... doar s-a vorbit destul atunci...
.
Da, cu siguranță nu aș fi scris despre Alexandru, dacă alocarea sau nu a fondurilor pentru Catedrală nu ar fi fost singurul subiect menționat de toți reprezentanții Consiliului Local, indiferent de culoarea politică, după acestă ședință de Consiliu.
.
Însă, în vreme ce aici, în Sectorul 1, cei care fac politica locală inventează așa-zise probleme, în loc să le rezolve mai întâi pe cele reale, pe cele cu care se confruntă oamenii zi de zi, unui copil extraordinar i s-a închis un drum. Din toamnă nu va urma cursurile la Goethe. Nu pentru că EL ar fi greșit cu ceva! Nuuu! Deși atât de mic, EL a muncit!! A trecut examenul de admitere! ...Dar... a avut... ghinion !... Ghinionul de a se naște într-o țară în care, pentru cei care decid, ALEGERILE sunt tot timpul mai importante decât VIAȚA fiecăruia dintre cei care aleg...

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.