Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul infecțiilor respiratorii acute a înregistrat o creștere semnificativă (Societatea Română de Microbiologie)

one.ro
tuse raceala gripa

Numărul infecțiilor respiratorii acute a înregistrat o creștere semnificativă, de peste șase procente, comparativ cu săptămână trecută, susține președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), dr. Alexandru Rafila, într-un comunicat de presă transmis, vineri, Agenției MEDIAFAX.

„Din datele raportate de către Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP rezultă că circulația virusurilor gripale evolueza cu intensitate scăzută, cazurile fiind sporadice. Totuși se înregistreza o creștere semnificativă a numărului de infecții respiratorii acute față de săptămâna precedentă, de 6,3% (91423 față de 85976), fiind întregistrat și primul deces datorat gripei la un bărbat de 54 de ani având co-morbidități, nevaccinat, din județul Prahova”, susține șeful SRM.

Conform sursei citate, în acest an s-au vaccinat deja mai multe persoane decât în perioada similară a anului trecut, respectiv 1.340.000 față de 1.100.000 de persoane, din grupele de populație la risc, cu vaccin furnizat prin programul Ministerului Sănătății, care continuă și în această perioadă.

„Vaccinarea constituie singură modalitate de prevenire specifică a gripei și se poate efectua cu vaccinuri injectabile la copii și la adulți sau cu vaccin cu administrare intranazală la copii și adolescenți cu vârstă cuprinsă între 2 și 18 ani, disponibile în farmacii. Este îmbucurător faptul că există un interes crescut în acest an din partea populației pentru vaccinarea anti-gripală”, menționează Rafila.

Vaccinurile disponibile pe piață sunt tetravalente, cuprinzând tipurile de virusuri gripale A și B recomandate de către OMS pentru a fi incluse în vaccin și se administraza în doză unică, cu excepția copiilor până la vârstă de 10 ani, care trebuie să facă două doze la interval de o luna, în cazul în care sunt vaccinați pentru prima dată.

„Vaccinurile au, indiferent de opțiunea pentru vaccinare (vaccin inactivat sau vaccin viu atenuat), un profil de siguranță foarte bun, verificat și de utilizarea îndelungată în Europa, în Statele Unite și în alte țări”, conchide sursa menționată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.