Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC în Franța: Marine Le Pen a fost pusă SUB ACUZARE

The Independent
Marine Le Pen

Preşedintele Frontului Naţional (FN, extrema dreapta franceză), Marine Le Pen, a fost inculpată vineri pentru abuz de încredere în ancheta referitoare la suspiciunile de angajare fictivă a mai multor asistenţi ai FN la Parlamentul European, transmite AFP, citându-l pe avocatul eurodeputatei.

'În conformitate cu angajamentele luate în timpul campaniei prezidenţiale, Marine Le Pen s-a prezentat astăzi la convocarea judecătorilor, care, aşa cum era anticipat, au inculpat-o', a declarat avocatul Rodolphe Bosselut.

El a precizat că Marine Le Pen va face chiar luni apel împotriva acestei măsuri care, în opinia sa, încalcă principiul separaţiei puterilor în stat.

Citește și: Doi poliţişti au fost răniţi cu cuţitul într-un atac la o moschee din Jakarta

Marine Le Pen, aleasă în Parlamentul European în 2004, a fost inculpată pentru abuz de încredere, 'în calitatea sa de eurodeputată între 2009 şi 2016, pentru utilizarea de fonduri ale Parlamentul European' în favoarea şefei sale de cabinet din partid, Catherine Griset, şi a gărzii sale de corp, Thierry Légier, a precizat o sursă judiciară.

Potrivit acesteia, dna Le Pen, care a obţinut recent un loc de deputat în Adunarea Naţională a Franţei, a mai fost inculpată pentru 'complicitate la abuz de încredere' între 2014-2016 în calitate de preşedinte a FN.

Marine Le Pen, convocată la începutul după-amiezii la secţia financiară a tribunalului din Paris, a citit o declaraţie şi, aşa cum îi permite legea, nu a răspuns la întrebări, a indicat avocatul său.

Şefa FN refuzase să dea curs convocării justiţiei pe 10 martie, prevalându-se de imunitatea de europarlamentar, iar ulterior declarând că va răspunde favorabil după alegerile prezidenţiale şi legislative.

Citește și: China interzice homosexualitatea şi adulterul în producţiile video difuzate online

Magistraţii încearcă să stabilească dacă FN a pus în aplicare un sistem generalizat pentru a-i plăti pe angajaţii săi permanenţi cu bani europeni, remunerându-i ca asistenţi ai eurodeputaţilor Frontului, fără ca activitatea lor să fi avut legătură cu Parlamentul European, anunță Agerpres.

Potrivit cifrelor comunicate de PE, prejudiciul adus instituţiei se ridică la aproape 5 milioane de euro în intervalul 2012-2017.

În total, 17 eurodeputaţi aleşi pe listele Frontului Naţional, printre care Marine Le Pen şi tatăl său, Jean-Marie Le Pen, sunt vizaţi de ancheta deschisă în Franţa în 2015 şi care se referă la cel puţin 40 de asistenţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.