Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Occidentul, invadat de un val de refugiați români cu medicina la bază

Nu plicul, DEMNITATEA și măririle de 25% sînt tema reală. Tema reală e reforma sistemului de sănătate. Dacă nu se va face cît mai repede, ungurii vor trebui să facă garduri de sîrmă ghimpată și la granița cu România, să oprească valul de refugiați economic cu medicina la bază. Românii sînt foarte îngrijorați de valul de refugiați sirieni dar nu par deloc îngrijorați de valurile de medici români care iau cu asalt Occidentul. Cît stăm noi să murim de grija germanilor și suedezilor, o să ne trezim fără medici. Fiindcă, p-asta n-o zice nimeni, germanii și suedezii nu atrag doar sirieni la ei, atrag și medici.

Medicii: ”Nu vrem plic, nu vrem 25%, VREM DEMNITATE!” Adică? Mai concret, ce? Demnitatea o ai sau n-o ai, nu ți-o dă nimeni, cu atît mai puțin Guvernul sau Statul. E absurd și jignitor pentru orice individ să aștepte demnitatea de la stat sau guvern, de la Parlament sau politicieni, de la Președinte sau generalul Oprea.

Cu astfel de cereri protestul mediciilor se transformă într-un moft de pițipoance. Doar curvele de pe centură și pipițele de Dorobanți vor demnitate și respect. Demnitate, respect și Poponeț. Cu generalități gonflate și motivaționale scrise cu majuscule protestul medicilor ajunge într-o fundătură și ratăm și, noi, beneficiarii sistemului de sănătate, și medicii, subiectul reformei sistemului sanitar. E în interesul tuturor să avem medici competenți și în număr suficient.

"Vrem o nouă lege a sănătății, vrem reforma sistemului de asigurări, vrem reforma salarizării personalului din sănătate, vrem liberalizarea asigurărilor, vrem facilități de finanțare pentru studenții la medicină, pentru rezidenți etc" ar mai merge. Dar VREM DEMNITATE (neapărat cu majuscule, să se auză pînă-n fund la taxatoare)? Guvernul și statul nu dau demnitate. Nu dau nici măcar bani, că nu au (toți banii îi iau din buzunarul contribuabilului). Guvernul și Parlamentul pot iniția și adopta o nouă lege a sănătății care să dea posibilitatea medicilor competenți, cu experiență sau care lucrează în medii deosebite (rural, zone defavorizate etc) să cîștige cît mai mult (dacă un medic e bun și pacienții sînt mulțumiți, să cîștige și 20 000 de euro pe lună) și, în același timp, să ajute studenții și medicii tineri, care încă nu au nume, nu au "piață" și "clientelă", care încă învață și care nu pot învăța și muri de foame în același timp, homeleși pe străzi (cînd numai cheltuielile casei depășesc salariul lunar - de mîncare, haine, cărți, abonamente, vacanțe, distracție și alte asemenea nici nu poate fi vorba).

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.