Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oprişan, victimă a discriminării sexuale în PSD

Marian Oprişan este un bărbat desăvârşit şi adesea le-a luat faţa colegilor din PSD afişându-se la nunţi şi botezuri din partid cu câte o femeie frumoasă. Dur în cartier, specializat în lupta „împotriva celor cu tendinţe de dictatori”, cel mai mare baron roşu din toate timpurile se poartă bine cu femeile încă de când era manechin la Apaca.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea îşi permitea până astăzi, de pe poziţia de vicepreşedinte a PSD, să îl ia peste picior pe Victor Ponta când premierul se afla în Turcia pentru o operaţie la genunchi. „Dacă eu aş fi fost prim-ministru, m-aş fi întors imediat. Mi-aş fi riscat piciorul. Victor Ponta nu vrea să-şi riste sănătatea din acest punct de vedere şi are dreptate. Şi eu ţin la piciorul lui, ştiţi foarte bine că mi-e drag”, declara în urmă cu trei luni Marian Oprişan.

Cu femeile a fost însă mereu atent şi grijuliu, luându-i apărarea, de exemplu, Rovanei Plumb atunci când aceasta a fost propusă să asigure conducerea interimară a partidului după retragerea lui Ponta de la conducerea PSD. "Trebuie sa o alegem pe Rovana, ea este femeia noastra doar", spunea în iulie Oprişan, stârnind hohote de râs din partea colegilor săi din conducerea principalului partid de guvernământ.

Cunoscându-i probabil această latură sensibilă şi emoţionantă, greii zilei de la PSD au hotărât, cu câteva zile înainte de alegerile pentru funcţii de conducere din PSD, să îl scoată pe acesta din joc instituind o regulă prin care să interzică cumulul de funcţii de conducere de la nivel judeţean cu cele de la nivel naţional pentru toţi membrii PSD. Cu o mică excepţie: regula nu se aplică femeilor.

Şi iată cum toate visele lui Marian Oprişan s-au năruit într-o clipă. După ce în 12 octombrie anunţa că va candida “ori pentru funcţia de vicepreşedinte al partidului, ori pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului, depinde cum vom statua propunerile pentru modificările Statutului PSD”, acesta anunţa, câteva zile mai târziu, că se mulţumeşte cu funcţia de preşedinte PSD Vrancea. “Din cauza unei decizii eronate, am luat hotărârea să nu mai candidez. Nu-mi trebuie funcţia de vicepreşedinte ca să îi reprezint pe vrâncenii mei dragi, pe români în ceea ce ştiu să fac", a declarat Oprişan.

Spre deosebire de Marian Oprişan, Gabriela Firea, de exemplu, o ilustră exponentă a femeilor multilateral împlinite din PSD, este în continuare purtător de cuvânt al partidului şi preşedinte al organizaţiei PSD Ilfov, dar are şi şansa de a ocupa, prin cumul de funcţii, funcţia de vicepreşedinte al PSD, conducerea validând candidatura acesteia pentru una din cele patru funcţii de vicepreşedinţi alocate femeilor.

Oprişan a rezistat în lupta cu DNA şi s-a ţinut tare în faţa atacurilor adversarilor PSD. Nici măcar prietenia sa celebră cu Gabi Oprea nu l-a răpus. Tragedia lui Marian Oprişan pare a fi aceea că iese din politica mare pe uşa din dos, ca o victimă a disciminării sexuale din PSD.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.