Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ordonanța de la care a pornit scandalul 'taxei pe soare' a intrat în vigoare. Ministrul Energiei: 'USR și AUR au mințit, din nou, cot la cot!'

Inquam Photos / Octav Ganea
Virgil Popescu

Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat marți seara că ordonanța aflată în centrul unei dezbateri în ultimele zile cu privire la taxarea prosumatorilor de energie electrică a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Nu punem nicio taxă! OUG 163 - Ordonanța de urgență (RED - II) a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial”, a scris pe Facebook ministrul Energiei.

Acesta susține că în ordonanță scrie negru pe alb: „Autoritățile administrației publice centrale și ANRE pot aplica taxe și tarife nediscriminatorii și proporționale....”.

„Nu este prevăzută nicio obligativitate! P.S. USR și AUR au mințit, din nou, cot la cot!”, a adăugat Virgil Popescu.

Ministrul a explicat luni că ordonanța care preia directiva europeană în care apare posibilitatea adoptării, în anumite condiții, a unei taxe pentru prosumatori va fi publicată în Monitorul Oficial.

El a precizat că actul normaativ a avut avize din partea tuturor ministerelor implicate, iar aplicarea directivei era o obligație a statului, care risca altfel o procedură de infrigement.

USR a cerut stoparea publicării în Monitorul Oficial și refacerea ordonanței emise în seara de dinaintea vacanței de Ziua Națională, prin care apare o nouă taxă în plină criză energetică - taxa pe soare, care vizează cetățenii și firmele care au investit în panouri fotovoltaice, produc curent și îl consumă în propria gospodărie sau firmă.

Potrivit USR, prin noua OUG, cetățenii și firmele vor fi obligați de stat să monteze contoare speciale, diferite de contoarele legate la rețelele naționale de energie, doar pentru a putea fi taxați pentru energia produsă de ei, consumată tot de ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.