Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizația Mondială a Sănătății, măsuri dure pentru persoanele întoarse din zone afectate ZIKA

www.newscientist.com
zika

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a extins marți la șase luni perioada în care atât bărbații, cât și femeile care se întorc din zonele unde virusul Zika se răspândește în mod activ ar trebui să practice sexul protejat sau abstinența, indiferent dacă doresc sau nu să conceapă un copil și indiferent dacă prezintă sau nu simptome, transmit Reuters și EFE.

Această linie directoare este o schimbare față de recomandarea interimară a OMS din 7 iunie, care se referea doar la cuplurile care doresc să conceapă și se referea la o perioadă mai scurtă de timp, de cel puțin 8 săptămâni. Scopul este ca toți oamenii să fie conștienți de posibilitatea de a concepe un copil care să sufere de tulburări neuronale cu efecte devastatoare asupra dezvoltării sale. Epidemia actuală, care afectează mai mult de șaizeci de țări, a izbucnit în Brazilia la sfârșitul anului 2014. În această țară au fost detectate primele cazuri de malformații congenitale, în special microcefalie la nou-născuți. Această malformație a fost detectată și în alte țări, dar nu cu aceeași incidență ca în Brazilia.

Săptămâna trecută, Comitetul de Urgență al OMS a decis că epidemia cu virusul Zika rămâne în continuare o urgență de sănătate publică de interes internațional, având în vedere continua sa extindere geografică și lacunele mari cu privire la efectele sale neurologice. În acest stadiu nu există niciun vaccin sau tratament specific împotriva Zika, transmis în primul rând de țânțari Aedes aegypti, dar și pe cale sexuală sau de la mamă la fetus. Virusul are efecte bine documentate asupra creierului la făt, dar cercetări recente au dovedit că poate afecta și creierul adult, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.