Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pacient cu hernie de disc lombară, trombofilie și polidiscopatie, tratat cu succes de Echipa de Neurochirurgie a Spitalului Clinic SANADOR

dr gramescu

Echipa de Neurochirurgie a Spitalului Clinic SANADOR abordează în siguranță întreaga patologie neurochirurgicală – atât cea cranio-cerebrală, cât și cea vertebro-spinală. Pentru diagnosticarea corectă și precisă a herniilor de disc, pacienții sunt investigați RMN cu cele mai moderne aparate RMN SiemensMagnetom Vida și Magnetom Skyra, ambele cu putere de 3 Tesla, capabile să ofere detalii extrem de importante cu privire la poziția herniei și raporturile acesteia cu alte structuri – măduvă, nervi spinali, repere osoase etc.

Intervențiile chirurgicale se realizează minim invaziv în cadrul Departamentului Neurochirurgie din Spitalul Clinic SANADOR, cu precizie și siguranță, datorită microscopului operator Zeiss Kinevo 900 – tehnologie robotică dedicată intervențiilor de neurochirurgie și sistemului avansat de neuronavigație Medtronic. Neurochirurgia minim invazivă folosește aborduri mici și tehnici chirurgicale complexe, scăzând astfel riscurile neurologice, rata infecțiilor și asigurând o recuperare postoperatorie rapidă.

Este și cazul lui Bogdan, care a ajuns la Spitalul Clinic SANADOR după ce s-a confruntat cu o serie de refuzuri din partea altor neurochirurgi. „Am ajuns la domnul doctor Grămescu după o intervenție nereușită de nucleoplastie la nivelul L5-S1 al coloanei”, își începe povestea Bogdan. „Fiind un pacient cu trombofilie și suferind de polidiscopatie, am primit multe refuzuri din partea altor medici neurochirurgi. Domnul doctor Grămescu este primul doctor, după un șir lung de dezamăgiri, care s-a implicat activ în găsirea unei soluții pentru suferința mea de luni de zile de imobilizare. Operația de hernie de disc cu stenoză de canal a avut loc la scurt timp după prima întâlnire, iar după 4 ore de la intervenție, puteam merge fără nicio durere și a fost pentru prima oară în 6 luni când am reușit singur să îmi trag șosetele și să mă încalț.

„Totul este important când vine vorba de intervențiile neurochirurgicale. Contează experiența echipei operatorii – zecile de ani de practică, omogenitatea echipei operatorii, dar și tehnologia de ultimă generație din sala de operație. La Spitalul Clinic SANADOR, folosim, printre altele, microscopul operator Zeiss Kinevo 900 – unic în România, sistemul de neuronavigație cerebrală Medtronic, sistemul de aspirație cerebrală (CUSA), aparat ce monitorizează potențialele nervului facial intraoperator – EMG nerv facial, util în tumorile de cerebel și trunchi cerebral”, explică Dr. Ovidiu Grămescu, medic primar Neurochirurgie, șeful Departamentului Neurochirurgie din Spitalul Clinic SANADOR.

Cu o suprafață totală de 30.000 de mp și o capacitate de 413 paturi, Spitalul Clinic SANADOR deține unul dintre cele mai bine dotate blocuri operatorii din sistemul medical privat și o secție performantă de terapie intensivă (adulți și copii) cu 40 de paturi.

Blocul operator cuprinde 10 săli de operații, între care două laboratoare de cateterism cardiac dotate cu angiografe foarte performante, Philips Azurion 7 (cel mai performant din România) și Siemens Artis Zee. Echipamentele de ultimă generație de la Spitalul Clinic SANADOR includ sistemul de chirurgie robotică da Vinci Xi, turnurile de laparoscopie Karl Storz și Olympus, între care un turn Karl Storz 4K, și turnurile de endoscopie Olympus, între care un turn de videoecoendoscopie digestivă EVIS X1 + EVIS EXERA III, microscopul operator Zeiss Kinevo 900 (unic în România), sistemele de neuronavigație cerebrală și spinală, pompele de circulație extracorporală Stockert S5 și pompa de contrapulsație aortică Arrow AutoCAT 2, echipamentele de radiologie cu braț C 3D, sistemul de litotriție extracorporală (ESWL) Siemens Modularis Variostar și sistemele de coagulare Stryker și Vivostat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.