Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia afectează DOAR SĂRACII: Cele mai bogate familii din lume și-au MĂRIT averea cu peste 20%

facebook.com
genti cu bani

Lichiditatea abundentă, creșterea piețelor bursiere și adaptarea politicilor fiscale au fost favorabile creșterii averilor, astfel încât cele mai bogate 25 de familii din lume dețin acum 1,7 trilioane de dolari, în creștere de 22% față de acum un an.

Familia Walton, care deține aproape jumătate din lanțul de retail Walmart Inc., sunt în fruntea listei pentru al patrulea an consecutiv, cu o avere netă de 238,2 miliarde de dolari. Averea lor a crescut cu 23 de miliarde de dolari în ultimele 12 luni, în ciuda faptului că familia a vândut acțiuni în valoare de 6 miliarde de dolari din februarie, scrie Mediafax.

Citește și: Vladimir Putin, prins cu minciuna. A votat înainte de a fi deschis votul - L-a dat de gol ceasul (VIDEO)

 

Numele noi ale clasamentului sunt Dassaults din Franța, un imperiu de tehnologie și aviație de generația a treia, și Lauder, producătorul cosmeticelor Estee Lauder, din New York.

Un cădere notabilă este cea a familiei Lee, proprietarii Samsung din Coreea de Sud, după ce au plătit un impozit pe moștenire de 11 miliarde de dolari după moartea de anul trecut a patriarhului Lee Kun-hee.

În timp ce toate familiile din clasament, cu excepția uneia, și-au sporit averile, câștigurile producătorilor de lux au fost deosebit de pronunțate. Averea familiei Hermes a crescut cu 75%, până la 111,6 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.