Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francis a cerut deschiderea de coridoare umanitare şi respectarea locurilor neutre de refugiu, precum bisericile de Ziua Mondială a Refugiaților:

rador.ro
papa francisc

Papa a îndemnat duminică oamenii să-şi deschidă inimile faţă de refugiaţi pentru a "crea o comunitate mai umană, o mare familie", şi a cerut deschiderea de coridoare umanitare în Myanmar, cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Refugiaţilor sub genericul "Împreună putem face diferenţa", transmit agenţiile internaţionale de presă.

''Să ne deschidem inimile faţă de refugiaţi, să ne însuşim durerile şi bucuriile lor, să învăţăm din rezistenţa lor curajoasă. În acest fel, toţi împreună, vom crea o comunitate mai umană, o mare familie", a spus papa la finalul rugăciunii Angelus de duminică, în faţa a zeci de persoane adunate în Piaţa Sfântul Petru pentru a-l asculta.

Francisc, care a pledat în numeroase ocazii pentru respectul faţă de refugiaţi, a spus anterior, în timpul rugăciunii, că a văzut "imaginile cu atât de mulţi oameni care sosesc cu barca". Duminica trecută, el a reamintit că Marea Mediterană "este cel mai mare cimitir din Europa" şi a făcut apel la mai multă solidaritate şi mai puţină indiferenţă faţă de tragediile migranţilor, relatează EFE.

De asemenea, suveranul pontif a cerut deschiderea de coridoare umanitare şi respectarea locurilor neutre de refugiu, precum bisericile, pagodele, mănăstirile, moscheile, templele, precum şi şcolile şi spitalele, pentru a uşura suferinţele miilor de oameni care mor de foame în Myanmar, din cauza crizei umanitare declanşate de pandemie şi agravate de lovitura de stat recentă.

Potrivit Crucii Roşii din Myanmar, 236.000 de persoane din întreaga ţară au nevoie urgentă de ajutor. Criza economică declanşată de pandemie s-a agravat de la revolta militară din 1 februarie, cu o puternică mişcare de nesupunere civilă care a reuşit să oprească administraţia şi o parte din economie în semn de protest împotriva juntei militare.

În pofida pandemiei, numărul refugiaţilor şi al persoanelor strămutate intern la nivel mondial a continuat să crească în 2020, ajungând la un nou record de 82,4 milioane, ceea ce înseamnă că în prezent există de peste două ori mai multe persoane strămutate forţat decât în urmă cu zece ani, când erau sub 40 de milioane, potrivit unui raport al ONU publicat vineri, conform agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.