Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un bucureștean a cumpărat paradisul din inima Deltei: cherhanaua pe care mai mulți 'băieți deștepți' o doresc de pe Insula Matița

Radu Pop
insulă, deltă

Spațiile de vacanță de pe Insula Matița din Delta Dunării au fost vândute, anunță www.sothebysrealty.ro. Noul proprietar este un bucureștean.

Insula Matiţa face parte, din punct de vedere administrativ-teritorial, din comuna Chilia Veche, judeţul Tulcea, fiind zonă integrantă a Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării“, rezervaţie declarată Patrimoniu Mondial UNESCO.

Pe Insula Malița exista demult o cherhana veche care, după anii ’90, a fost transformată în pensiune. Ulterior, a fost concesionată, iar activele au fost transferate de la un proprietar la altul.

„Acolo era o cherhana veche cu gheaţă, căci nu este curent electric. Acea cherhana s-a transformat într-o pensiune. Este o zonă frumoasă, cu ape limpezi, dar extrem de izolată, iar pentru a pune pe picioare acel loc ar fi costuri imense. Lacurile respective sunt printre cele mai bune de pescuit“, a povestit un localnic din Chilia Veche.

Cum arată insula?

Insula de 6.280 mp are o formă alungită, asemănătoare unui bumerang și prezintă nu mai puțin de 8 construcții, cu o suprafață construită desfășurată ce depășește 1.300 mp: unități de cazare, o cherhana, clădiri tehnice și administrative.

Toate construcțiile păstrează imaginea tradițională a locului, sunt acoperite cu stuf și au fost complet renovate în anul 2018, scrie www.sothebysrealty.ro

Fostul proprietar e Robert Răduţă

Fostul proprietar al activelor de pe insulă este omul de afaceri Robert Răduţă. Numele lui Robert Răduţă, supranumit în trecut „rechinul Deltei“, este legat de mai multe afaceri în domeniul piscicol, dar şi de personaje precum Adrian Năstase, în timpul căruia a obţinut concesiuni în Deltă, sau Ion Ţiriac, de care-l leagă o prietenie strânsă.

În 2014, la Tămădău (judeţul Călăraşi) se inaugura cea mai mare staţie de reproducere a sturionilor sălbatici din Uniunea Europeană, investiţie făcută de Răduţă cu 5 milioane de euro, bani primiţi de la UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.