Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parcurile din Paris nu se redeschid, în pofida relaxării parţiale

RFI
parc gemene paris

Parizienii vor trebui să mai aştepte până când se vor putea bucura de plimbări prin parcurile şi grădinile publice ale capitalei franceze, în pofida relaxării parţiale, începând de luni, a restricţiilor impuse în urmă cu aproape opt săptămâni pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, transmite marţi DPA.

Ministrul sănătăţii, Olivier Veran, a dat un răspuns negativ solicitării primarului Anne Hidalgo de a le permite parizienilor accesul în parcuri şi grădini, într-unul din oraşele europene cel mai dens populate, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Sunt anunțate noi măsuri! Ce vor trebui să facă pasagerii în avion .

'Nu pentru că nu vrem ca oamenii să poată ieşi să respire aer curat, ci pentru că ar putea fi extrem de tentant, cu soarele pe care îl avem astăzi, să se strângă prea mulţi', a explicat Olivier Veran la postul BFMTV.

În opinia sa, riscul este prea mare ca, în parcuri, oamenii să nu respecte limita de adunare în grupuri de maximum 10 şi să nu poată respecta regulile de igienă şi de distanţare socială.

Citește și: Înregistrare explozivă! Raed Arafat somează firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed

Anne Hidalgo afirmase, într-un mesaj pe Twitter, că, date fiind 'necesităţile parizienilor, pentru că Parisul este un oraş foarte dens' populat, ar trebui să i se permită să redeschidă parcurile şi grădinile, unde oamenii să se poate plimba cu condiţia să poarte măşti.

Disputa a survenit la câteva ore după ce ministrul de interne Christophe Castaner a dat ordin poliţiei din Paris să interzică consumul de alcool pe malurile Senei şi ale canalului Saint-Martin, după ce grupuri de tineri au luat cu asalt luni seară aceste zone, foarte populare pentru socializare pe vreme frumoasă, după relaxarea măsurilor de izolare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.