Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul a DECIS: Gabriela Firea, prima victorie mare, în războiul cu Guvernul

facebook.com
Gabriela Firea

Plenul Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, ordonanța care desfiinţează Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti din subordinea Ministerului Transporturilor și mută atribuțiile privind transportul public rutier în sarcina Primăriei Capitalei. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus în mai multe rânduri că nu este normal ca transportul public din București să nu fie gestionat de Primăria Capitalei.

Citește și: SURSE - Liviu Dragnea ceartă VIOLENTĂ cu Marcel Ciolacu, în Parlament: discuții aprinse, în spatele ușilor închise

Proiectul de lege de aprobare a OUG 35/2018 are ca obiect de reglementare desfiinţarea Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti care funcţionează în subordinea Ministerului Transporturilor, informează Mediafax.

Totodată, se propune ca de la data desfiinţării acestei autorităţi atribuţiile referitoare la înfiinţarea, autorizarea, exploatarea, gestionarea şi controlul funcţionării serviciilor de transport public rutier de călători pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov să fie exercitate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi de Consiliul Judeţean Ilfov, direct sau prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară.

De asemenea, se propune preluarea patrimoniului autorităţii de către Ministerul Transportului, preluarea personalului de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov.

Proiectul mai prevede finalizarea Proiectului CISMOB, proiect pe fonduri europene, în care este prezent AMTB, ca partener, care se va realiza tot de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.