Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru persoane arestate după ce au trimis tineri indieni să lupte pentru Rusia în Ucraina

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

Patru persoane au fost arestate în India după ce au trimis tineri ca să lupte de partea Rusiei în războiul cu Ucraina. Potrivit oficialităților indiene, tinerii erau ademeniți cu locuri de muncă bine plătite sau cu admiterea în univerități, după care erau forțați să lupte pentru ruși, potrivit mediafax.

Poliția indiană a anunțat că patru persoane au fost arestate după ce au ademenit tineri în Rusia cu promisiunea unor locuri de muncă sau a admiterii la facultate, după care aceștia erau forțați să lupte pentru ruși în războiul din Ucraina. 35 de bărbați din India au fost înșelați în acest mod, potrivit unei declarații a Biroului Central de Investigații (CBI) de la New Delhi.

Cei patru cetățeni indieni arestați sunt un traducător, o persoană care facilita procesarea vizelor și rezervarea biletelor de avion, precum și doi "recrutori principali" pentru statele sudice Kerala și Tamil Nadu, a declarat CBI, potrivit Reuters.

Ancheta continuă împotriva altor persoane suspectate care fac parte din rețeaua de traficanți de persoane.

Familiile a doi indieni care au fost uciși în război au declarat că aceștia au plecat în Rusia așteptându-se să lucreze ca "ajutoare" în armată.

Ministerul indian de Externe a declarat că fiecare caz a fost "abordat cu fermitate" cu Rusia.

Pe de altă parte India a refuzat să condamne Rusia în legătură cu războiul, cerând în schimb dialog și diplomație pentru a pune capăt acestuia. Cele două țări se bucură de o relație strânsă de zeci de ani, făcând schimburi comerciale la scară largă, de la avioane de luptă la ceai. De asemenea, India și-a mărit achizițiile de petrol rusesc ieftin de la război încoace, Moscova devenind pentru al doilea an consecutiv principalul său furnizor de petrol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.