Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe scena politică au rămas în continuare 2 jucători, supravegheați în tăcere de Iohannis

revista presei

Evenimentul Zilei:

Să privim, însă, spre ce a reușit să facă DNA! E o bulibășeală pe scena politică , din ianuarie încoace, ceva de speriat! Partidele își schimbă structura, liderii se împuținează, se produc divorțuri și se fac denunțuri uimitoare, greu de imaginat în urmă cu ceva ani. Urmărim un fel de film de acțiune, cu victime pe bandă rulantă ale procurorilor de la DNA, cu politicieni „de top” scoși cu cătușele la mâini și urcați în dube. Citim denunțuri și declarații ale celor acuzați, care încearcă să se apere, și aflăm ulterior (ca în cazul Elenei Udrea) că delatorii se învățau unii pe alții cum să mintă ca să-și scape pielea. Jurnaliștii cer procurorilor probe și stau cu ochii pe instanțe, încercând să explice publicului de ce unii corupți stau acasă în arest, alții sunt lăsați în libertate sub control, iar alții stau după gratii. E ca un carusel amețitor, în care până și cei de pe margine, privitorii, amețesc și par debusolați. Se pun multe-multe întrebări, site-urile ziarelor abundă de comentarii. Românii aplaudă DNA, le place filmul, dar vor ca subiectul să fie mai nuanțat și mai clar. Informațiile din presă, mai ales din cea televizată, sunt contradictorii sau canalizate numai spre anumite personaje... Vom avea răbdare și vom vedea câtă finalitate vor avea din punct de vedere juridic aceste cazuri de notorietate. E limpede, însă, că ele au declanșat lupte dure în plan politic și mediatic, rețineri și arestări, plecări din partide și, ce-i mai important, au conturat o oarecare primenire a scenei politice. „Filmul” nu s-a terminat. În prim-plan au rămas în continuare cei doi jucători, Victor Ponta și Traian Băsescu, supravegheați în tăcere de Klaus Iohannis.

Digi24:

Benzinarii dau din umeri când vine vorba de scumpirea carburanţilor din ultima perioadă. Benzina a revenit la peste 5,5 lei pe litru, deşi preţul ţiţeiului se menţine aproape de minimul istoric. Vina este aruncată în curtea Guvernului şi a taxelor, deşi acestea nu au crescut în ultimele două luni. După reducerea TVA, de la începutul anului viitor, ar trebui să vedem totuşi o ieftinire consistentă. Văzând că le scade profitul, benzinarii au majorat tarifele cu peste 50 de bani, deşi petrolul are aceeaşi cotaţie ca la începutul anului. „Preţurile au revenit oarecum la valoarea iniţială, dar aici intervin mecanismele libere de pe piaţă între producţia locală, importuri si exporturi”, spune Cătălin Dumitru, director operaţional la o companie petrolieră. În acest moment, nouă ţări europene au carburanţi mai ieftini decât România. Printre ele - Austria, Cehia şi Luxemburg, unde salariile sunt dintre cele mai ridicate la nivelul Uniunii Europene. „Suntem în prima parte a clasamentului pentru că puterea de cumpărare este mai scăzută”, consideră Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei.

Hotnews:
South Stream a esuat, asa ca Vladimir Putin vrea sa transporte gaze printr-o conducta in Marea Neagra, care sa ajunga in Turcia. Mai multe state din Europa de sudest arata deja sustinere pentru acest demers, relateaza revista germana Spiegel. Printre acestea se numara statele membre ale UE Ungaria si Grecia. Pana in iulie, la urmatoarea reuniune se doreste si cooptarea Albaniei si Bosniei. Ministrul maghiar de externe s-a intalnit, la Budapesta, cu omologii sai din Grecia, Serbia, Macedonia, precum si cu ministrul afacerilor europene din Turcia. Seful diplomatiei Ungariei a declarat, citat de agentia de presa MTI, ca „dupa esecul South Stream, chestiunea transportului de gaze din Rusia prin Turcia si cooptarea de surse de livrare din alte state este una dintre cele mai importante intrebari ale viitorului”.Subiectul principal al discutiilor a fost proiectul de gazoduct Turkish Stream, care vrea sa inlocuiasca South Stream. In iunie anul trecut, Bulgaria, la presiunea UE, a intrerupt lucrarile la constructia gazoductului, asa incat Rusia a anuntat ca renunta in totalitate la acest proiect. Ca alternativa, Vladimir Putin a anuntat o varianta de conducta prin Marea Neagra, care sa ajunga in Turcia. A si fost semnat un acord de intentie intre cele doua parti, iar planurile oficiale ale Gazprom arata ca lucrarile ar trebui finalizate pana la sfarsitul lui 2016.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.