Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pelicula 'Otto Barbarul' a fost selectată în competiţia de lungmetraje a Festivalului de Film de la Sarajevo

mediafax.ro
film

Pelicula ''Otto Barbarul'', o coproducţie România-Belgia în regia Ruxandrei Ghiţescu, a fost selectată în competiţia de lungmetraje a celei de-a 26-a ediţii a Festivalului de Film de la Sarajevo, care se va desfăşura în perioada 14-21 august 2020, potrivit paginii oficiale a evenimentului.

Un număr de 49 de filme vor concura anul acesta pentru trofeele ''Inima Sarajevo'', grupate în patru secţiuni: lungmetraj, film documentar, scurtmetraj şi film studenţesc, potrivit agerpres.ro.

Citește și: PSD a răbufnit! Președintele, direct vizat: 5 întrebări pentru președintele Iohannis și PNL

Selecţia include 29 de premiere mondiale, 6 premiere internaţionale, 2 europene, 11 regionale şi o peliculă difuzată în premieră în Bosnia şi Herţegovina.

Pentru ediţia de anul acesta, echipa care s-a ocupat de selecţia filmelor, condusă de directoarea de creaţie Izeta Gradevic, a vizionat 750 de pelicule, dintre care 130 de ficţiune, 220 de documentare, 250 de scurtmetraje şi 150 de filme studenţeşti.

La competiţia de lungmetraje participă opt filme printre care şi pelicula ''Otto the Barbarian/ Otto Barbarul'', debutul în lungmetraj al regizoarei Ruxandra Ghiţescu, coproducţie România-Belgia, care va fi proiectată în premieră mondială. Scris şi regizat de Ruxandra Ghiţescu, filmul spune povestea lui Otto, un tânăr de 17 ani care se confruntă cu pierderea iubitei, precum şi cu ancheta serviciilor sociale declanşată în urma tragediei, care îl implică atât pe adolescent, cât şi pe familia acestuia. Din distribuţie fac parte, printre alţii, Marc Titieni şi Ioana Bugarin.

Citește și: Alte două orașe, la un pas de a intra în carantină: Va fi crunt! Va fi dezastru economic

Un număr de 16 producţii au fost selectate în secţiunea documentar, printre care şi producţiile româneşti ''Holy Father'', în regia lui Andrei Dăscălescu, ''House of Dolls/Casa cu păpuşi'', în regia lui Tudor Platon, precum şi coproducţiile cu participare românească ''Wood'', regia Monica Lăzurean-Gorgan, Michaela Kirst, Ebba Sinzinger, coproducţie România, China, Rusia, Austria, Statele Unite, Peru, Germania, precum şi ''Acasă, My Home/Acasă'', realizat de Radu Ciorniciuc, coproducţie România, Germania, Finlanda.

În competiţia de scurtmetraj, a fost selectată producţia românească ''Invisibles/Invizibilii'', realizată de colectivul de creaţie 4inaroom, iar filmul ''The Red String/Firul Roşu'', de Alexandra Fuscaş, participă la competiţia de filme studenţeşti.

Regizorul şi scenaristul francez Michel Hazanavicius va prezida juriul secţiunii de lungmetraj, din care mai fac parte Carlo Chatrian, directorul artistic al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, actriţa croată Jadranka Dokic, regizorul sârb Srdan Golubovic şi Andrea Stavenhagen, directoare în cadrul Festivalului de Film din Morelia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.