Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul spune că Rusia minte, când afirmă că a folosit arme cu laser în Ucraina: Nu avem nicio dovadă

laser zadira

Statele Unite nu au nicio ”dovadă” cu privire la utilizarea de către Rusia a armelor cu laser în războiul din Ucraina, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, relatează Reuters, potrivit news.ro.

După ce Rusia a susţinut că a lansat o armă cu laser de ultimă generaţie care are puterea de a incendia dronele inamice, oficialul Pentagonului John Kirby a contestat rapid afirmaţia, precizând că Washingtonul nu are nicio ”dovadă” cu privire la utilizarea de către Moscova a unei astfel de tehnologii până în prezent în Ucraina.

”Nu avem nicio dovadă cu privire la utilizarea laserelor, cel puţin arme cu lasere, în Ucraina. Nimic de confirmat în acest sens”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, vineri, în timpul unei conferinţe de presă.

Rusia foloseşte ”primele prototipuri de arme puternice cu laser în Ucraina”, numite ”Zadira”, care ”care ard ţintele”, a declarat vicepremierul rus Iuri Borisov.

Întrebat dacă astfel de arme sunt folosite în Ucraina, Borisov a spus: ”Da. Primele prototipuri sunt deja folosite acolo.”

El a mărturisit că arma cu laser se numeşte ”Zadira”.

Nu există prea multe detalii despre arma Zadira, dar în 2017 presa rusă a precizat că gigantul nuclear de stat rus Rosatom a contribuit la dezvoltarea armei ca parte a unui program de creare a unor arme bazate pe noi principii fizice, cunoscute sub acronimul rus ONFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.