Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL pe ultimul drum

echipa citu la cluj

Titlul este dat de postarea (https://www.facebook.com/danstefan.motreanu/posts/4836099149757026/) unuia dintre ultimii liberali autentici din PNL, europarlamentarul și Președintele organizației Giurgiu, Dan Motreanu. Într-o tristă recenzie pentru ceea ce a rămas din partidul fondator al României moderne, acesta arată lipsa de viziune a conducătorilor PNL, blocați într-o luptă surdă, la finalul căreia nu poate urma decât cimitirul politicii.

Ultimele luni ne-au arătat o guvernare fragilă și problematică, afectată profund de „competiția” internă, mai degrabă o păruială cu înjurături de mamă și dosare scoase celor încă neconvinși cu vorba bună de #echipacâștigătoare. România a fost suspendată, blocată, pusă între paranteze,  de chestiunea internă de principalului partid aflat la guvernare. Viteza inflației, explozia prețurilor la energie, cursul euro, scandalurile privind suta de milioane de vaccinuri sau împrumuturile la dobânzi uriașe nu au găsit nici măcar vreun răspuns în dezbateri, darămite vreo soluție instituțională.

În tot acest timp, comunicatorii PNL declamă solemn de câte ori au ocazia sintagme pline de gravitate: de la parteneriatul cu președintele României, la rezultatele pozitive ale economiei. În acest timp, Klaus Iohannis are o cotă de nefavorabilitate de 2 ori mai mare decât cea de favorabilitate, iar 73% dintre români spun că țara merge într-o direcție greșită. Asemenea formă de inadecvare, ca să nu spun autism, rar a existat pe scena politică.

Același Dan Motreanu spune că altoiul PDList al fuziunii a slugărnicit partidul, transformând conducerea în supuși argați ai Cotroceniului, iar de la vechiul PNL s-a perpetuat lipsa de atenție și înclinație spre performanță și meritocrație.

În tot acest timp, PSD cochetează cu scorul de 40% în sondaje, mai mult decât recent dezmembrata coaliție de guvernare la un loc (PNL 18-20%, USRPLUS 11-14%, UDMR 5%). Și au trecut doar 9 luni de la învestirea actualului Cabinet. Mai grav este că ziua de luni nu garantează rezolvarea problemelor. Indiferent de scenariu.

În rol de câștigător, Ludovic Orban, experimentat și capabil să negocieze împăcarea cu USRPLUS, nu ar fi acceptat de Klaus Iohannis ca premier. Florin Cîțu, ca pupil al președintelui, deși autointitulat „Superman”, nu este, la rându-i, acceptat de USRPLUS, fiind chiar amenințat de o moțiune de cenzură, a cărei soartă o vom afla săptămâna viitoare.

Altfel spus, ne aflăm într-un blocaj total, cu minime șanse de ieșire. Peste toate problemele sociale și economice, se anunță o iarnă grea, dublată de o virulență fără precedent a pandemiei: recordurile negative de îmbolnăviri, decese și internări la ATI se anunță în cel mult două săptămâni. În acest context, congresul de mâine, o adunare greu de inclus la categoria „evenimente culturale” va fi percepută ca încă o sfidare pentru locuitorii unei capitale aflate în cod roșu și devastate de impostura, neputința și ticăloșia unei administrații locale impuse tot de PNL.

Pe acest fundal sumbru dansează bezmetici, ca într-un scenariu suprarealist, veselii inconștienți aflați la cârma României #normale și #educate. Dumnezeu să-i ierte!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.