Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL susține statutul independent al conducerii SRTV

PNL susține statutul independent al conducerii și al politicii editoriale a SRTV, bazat pe principiile de bună guvernare a serviciilor publice de media. Cadrul legal și regulile interne trebuie să evite plasarea managementului serviciilor publice de media la dispoziția oricărui tip de influențe politice sau de alte intervenții.

PNL nu face parte din plutonul de execuție al conducerii Societății Române de Televiziune motivate politic de către majoritatea PSD, drept pentru care, la dezbaterea de astăzi privind contul de execuție bugetară al Societății Române de Televiziune pe anul 2014, eu și colegii mei libeali am părăsit,  în semn de protest, lucrările Comisiilor reunite de Buget și Finanțe din Camera Deputaților.

Posibilitatea demiterii conducerii dacă raportul anual este respins de majoritatea simplă parlamentară reprezintă un sistem criticat de Uniunea Europeană a Serviciilor Media pentru că deschide ușa nejustificat influențelor politice. Aceste presiuni politice pot conduce la autocenzură cu privire la conținutul editorial și pot provoca instabilitate managerială. În acest fel se va folosi PSD de votul dumneavoastră!

Trebuie să fie clar că membrii conducerii SRTV își exercită funcțiile strict în interesul instituției și în conformitate cu atribuțiile sale. Trebuie să fie clar că nu primesc mandat sau nu acceptă instrucțiuni de la orice persoană sau organisme externe (altele decât organismele de supraveghere din cadrul domeniului clar definit de competență). PSD-ului tocmai acest fapt nu-i convine! Vrea să dărâme conducerea SRTV pentru că nu a acceptat mafia politică în achizițiile publice și imixtiunea politică editorială.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.