Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta cu pene in Piata Victoriei

Badea si Boc au fost, totusi, oameni seriosi: primul a defilat tantos prin Piata Victoriei, asezonat cu pene prin partile moi, fara sa caute scuze; al doilea, de spaima penelor, a facut tot ce i-a stat in putinta ca sa termine cei 42 de kilometri legendari si rulabili din Autostrada Transilvania, între Gilău şi Turda.

Nu stiam pe atunci ca ne vom raporta candva la autostrazile bondoace ale lui Boc ca la o performanta. Totusi - dupa ce a infiintat un minister special, pentru Sova, in subordinea sa, dedicat marilor proiecte si dupa ce a jurat ca nu mai candideaza in 2016 daca rateaza tintele de infrastructura - Victor Ponta a reusit, cumva, sa-l reabiliteze pe Boc. Sa-l faca mare - ceea ce nu-i chiar putin lucru. Asa cum arata recent o analiza Hotnews, traversam - in mod categoric - cei mai slabi ani in materie de infrastructura:

"Romania a reusit anul acesta (2014) sa deschida circulatiei 50 de kilometri de autostrada, si aceia nefinalizati complet, cu probleme si cu mari intarzieri. Practic, anul ce tocmai se incheie devine cel mai slab la capitolul autostrazi din ultimii patru, iar in 2015 recordul negativ are toate sansele sa fie doborat si Romania sa inaugureze sub 25 de kilometri de autostrada. Rezultatele dezamagitoare vin dupa ce in 2013 autoritatile nu au reusit sa deschida nici un santier nou de autostrada, iar in cazul multor licitatii procedurile au fost tergiversate nepermis de mult. De notat, tot ce s-a inaugurat anul acesta, tot ce se va inaugura anul urmator si jumatate din ce se va deschide in 2016 sunt proiecte demarate dinaintea guvernarilor Ponta." (articolul complet aici)

Ori eficienta unui Executiv se masoara tocmai in capacitatea de a implementa mari proiecte de infrastructura, nu de a parazita performantele clasei de business, impaunandu-se cu performantele acesteia. Ponta trebuie evaluat in functie de ceea ce poate el sa faca - iar de autostrazi se ocupa numai Guvernul - nu de ceea ce isi asuma din munca oamenilor de afaceri intr-o maniera copy-paste de trista amintire.

In loc sa ne livreze, insa, kilometri de autostrada, Victor Ponta ne livreaza scuze: de vina pentru catastrofa din infrastructura sunt cei care contesta licitatiile pesediste organizate sub bagheta imaculata a lui Dan Sova. Vi se pare firesc ca cineva sa puna la indoiala probitatea domnului Sova?!

Badea si Boc au fost, totusi, oameni seriosi. Daca ar fi, la randul sau, serios, Ponta ar trebui sa defileze maine in fata Guvernului cu pene dorsale si - pentru variatiune - cu toca doctorala cu ciucurel rosu, socialist.

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.