Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta interzis în Occident. Harta deplasărilor suspecte

Victor Ponta este, de felul său, un băiat plimbăreţ care are nevoie, psihologic vorbind, să îşi facă poze cu politicieni importanţi din Vest. În insectarul foto de premier, acesta i-a prins, în vremurile sale bune, pe mai mulţi lideri importanţi ai lumii democratice, printre care se numără şi Barack Obama (prima fotografie cu cei doi la funerariile lui Nelson Mandela), Angela Merkel, Francois Hollande, David Cameron, Jose Manuel Barroso.

După ce a fost chemat la DNA, în data de 6 iunie 2015, Victor Ponta pare a fi interzis în Occident. Harta deplasărilor externe ale acestuia cuprinde întâlniri suspecte cu lideri din ţări care nu au prea multe lucruri în comun cu democraţia, precum şi destinaţii ciudate, unele exotice chiar. Astfel:

  • În 13 iunie 2015, Victor Ponta a participat la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, apărând într-o fotografie transmisă de presă din tribuna oficială în spatele preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin. Cu excepţia Prinţului Albert de Monaco, liderii UE au boicotat ceremonia. La festivităţile din Azerbaidjan s-au mai afişat Alexandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului, şi Recep Erdogan, preşedintele Turciei.
  • · În perioada 15 iunie – 8 iulie, premierul României s-a aflat în Turcia. Acesta a fost suspus unei intervenţii chirurgicale la genunchi la Spitalul Universitar Medipol din Istambul, un spital despre care presa a scris că ar aparţine familiei Erdogan. Dealtfel Victor Ponta a plecat de la Baku la Istanbul cu avionul președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan.
  • · Între 1 şi 8 august, Victor Ponta a plecat, de această dată în vacanţă, în America Centrală. Acesta s-a îmbarcat pe vasul Oasis of the Seas şi a plecat într-o croazieră de o săptămână în Caraibe, departe de lumea dezlănţuită.
  • · În 10 septembrie, prim-ministrul s-a întors la Istambul, pentru câteva ore, la un control la genunchi.

În fine, în perioada 3-4 octombrie 2015, şeful guvernului român a efectuat o vizită oficială de două zile în Regatul Haşemit al Iordaniei, unde a fost primit în audienţă de Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei şi unde a avut o întrevedere cu omologul său iordanian, Abdullah Ensour.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.