Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele slugă și alte gânduri

alexandru petria

Ca pojarul, de câteva zile a erupt un scenariu al unirii Basarabiei cu România. Acum, să fim serioși, nu ne curge apă cât să ne spălăm nevolnicia, mai avem nevoie de alții în plus?! Alipirea ar constitui o greșeală mortală, cu ruși aprinzându-și mahorcile în casă la noi. Ce nevoie avem de alte teritorii, că nu suntem breji să administrăm nici ce avem? Vorbe de-a pixul, să fie, să crească adrenalina în pipota țopârlanului național. E ca impotentul care vrea s-o facă, dar n-are cu ce, însă nu-i tace gura.

***

Tipul de căciulă de bășinos al președintelui, avut la Iași de Ziua Unirii, îl purtau activiștii pe vremea comunismului. Unde-s iubitorii de animale, ca să protesteze pițigăiat, să deplângă necuvântătoarele ucise pentru acoperirea inestimabilul bostan? A murit activismul în .ro? Sau nu s-a primit ordin?

***

Nu știu ce sulică de la Partidul România Unită a înființat o grupare paramilitară naționalistă. Din prostie, din incultură, din pitici pe creier, e pe loc secundar motivul. Chestiunea nu-i de minimalizat, în nici un caz. Fasciștilor le stă bine stârpiți de mici.

***

Un mitroplit și un episcop au fost cumpărați ca să valideze științific maculatura din pușcărie a lui Gigi Becali. Sau n-au fost șpăguiți, de fapt i-au apreciat deosebita valoare. Sau/sau. Ori sunt jigodii, ori proști. Dumnezeu n-are niciun amestec.

***

Punct pe i: ”Nu, nu mă interesează aceste demagorii populiste care spun că publicul trebuie deservit. Nu este adevărat. Publicul trebuie deservit la restaurant, la bordel. Nu în literatură, nu în artă.”- regizorul Tompa Gábor.

***

E de speriat câtă lume piticită la minte găsești prin cotloanele Facebook-ului. Nu mi-am imaginat că articolul meu ”România nu-l merită pe președinte” o să fie citit în altă cheie decât a fost scris. E bai dacă nu recunoști ironia și sarcasmul, când tușele sunt caricatural îngroșate. Dar de râsul curcilor e că materialul a fost, mai apoi, postat în grupul Pro Iohannis, unde am primit felicitări și like-uri. Textul e AICI.

***

FB - segmentul celor care gândesc - s-a bășicat pentru nu știu ce spusă a lui Andrei Pleșu. Despre cum trebuie să fie intelectualul, ce să fumeze, ce să eructeze, parcă. Problema mă lasă la temperatura gheții. Nu mă interesează părerea respectivului despre chestiune, dar deloc- delocuț. Nu-s receptiv la talentul care n-are în spate și caracter. M-ar pasiona, în schimb, cea despre oportuniști, că are experiență pe felie.

***

În loc să lupte pentru drepturi, mă înspăimântă concetățenii care aprobă sau inițiază felurite măsuri care să îngrădească viața, să-ți toarne în creier cu tolcerul ce e corect să faci. Germenii sistemelor totalitare au incubatorul aici.

***

24 iabuarie, la Iași

Un localnic: „Iohannis, ai ajuns sluga americanilor, bă!”

Klaus Iohannis: „Decât a rușilor, tot e mai bine așa!”

Când vorbește liber, președintele spune adevărul. Este mândru că-i slugă.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.