Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ciucă vrea educație despre Holocaust - Concluzii după vizita unui supraviețuitor de la Auschwitz

ciuca fulop

Premierul Nicolae Ciucă l-a primit, joi, la Palatul Victoria, pe Octavian Fulop, supraviețuitor al lagărului de la Auschwitz-Birkenau, în contextul marcării, în data de 9 octombrie, a Zilei Naționale de Comemorare a Holocaustului.

„În vârstă de 92 de ani, domnul Octavian Fulop a rememorat, în cadrul întâlnirii, ororile pe care le-a trăit în timpul Holocaustului, evocând, cu emoție și durere, momentul despărțirii de familia sa, pe care a pierdut-o la Auschwitz, dar și universul infernal de acolo dominat de foame, suferință, moarte și tortură în care s-a luptat, în fiecare clipă, să supraviețuiască, având credința că va trăi, într-un final, momentul eliberării. Prim-ministrul României a fost profund emoționat de maniera demnă și onorabilă în care domnul Octavian Fulop a împărtășit evenimente tragice din experiența personală și a salutat eforturile acestuia de păstra și transmite mai departe aceste mărturii, un element esențial pentru demersurile de prezervare a memoriei Holocaustului, una dintre cele mai cumplite pagini din istoria umanității”, anunță Executivul.

Potrivit sursei citate, premierul Nicolae Ciucă a subliniat rolul educației despre Holocaust în consolidarea unei societăți atașate de valorile și principiile democratice, a reafirmat angajamentul Executivului în acest sens și a evidențiat pericolele care amenință astăzi societățile democratice.

„Octavian Fulop a mulțumit premierului pentru întâlnire și a precizat că este pentru prima dată când un prim-ministru al României îl invită la Palatul Victoria pentru a-i asculta povestea cutremurătoare. A apreciat, de asemenea, și eforturile pe care Guvernul României le realizează în direcția promovării memoriei Holocaustului și combaterii antisemitismului, subliniind cât de importantă este datoria de a nu uita”, se arată în finalul comunicatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.