Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preot INCONȘTIENT: Avea Covid, dar a mers cu Iordanul; autoritățile au deschis o anchetă

Inquam Photos / Octav Ganea
boboteaza

Autoritățile sanitare din județul Cluj au declanșat o anchetă epidemiologică pentru a se stabili cu cine a intrat în contact preotul ortodox din localitatea Sânnicoară, care este infectat cu Covid 19. De la începutul anului, preotul ortodox a umbla cu „Iordanul”, obicei care presupune stropirea caselor cu apă sfințită, informează Foaia Transilvană.

Prefectul de Cluj, Tașnadi Szilard a declarat sursei citate că inspectorii sanitari încearcă să afle numărul de persoane cu care preotul a intrat în contact în această perioadă. Soția preotului din Sânnicoară, a fost și ea confirmată cu Covid 19, și a fost externată din spital marți, 11 ianuarie 2022.

„Oricum, la casele vizitate, atât preotul cât și cei care îl însoțeau pe părinte au purtat mască, au păstrat distanța și nu au intrat în case. Duminica (09.01) s-a testat și părintele, iar după primirea rezultatului s-a izolat la domiciliu”, ne-a relatat prefectul Tașnadi.

Oamenii susțin că preotul a intrat în casele lor, unde a efectuat ritualul religios al stropirii acestora cu apă sfințită.

„Părintele, care este iubit de locuitori, a avut un comportament de neînțeles. Simptomele nu au apărut așa de pe o zi pe alta, iar doamna preoteasă nu degeaba a fost internată în spital. Dacă a fost internată a avut ceva simptome. La mine în casă a fost, a intrat, a oficiat ritualul religios și chiar ne-a întrebat dacă sutem de acord să sărutăm Sfânta Cruce, cerere cu care noi am fost de acord. Ce să spună și prefectul că nu și-ar pune în cap Biserica Ortodoxă”, a spus un locuitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.