Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa din Grecia se luptă pentru banii guvernamentali privind campaniile de informare: acuză subiectivisme și vrea transparență

presa, ziare

Mai multe organizaţii, între care International Press Institute (IPI) şi Media Freedom Rapid Response (MFRR), au transmis o scrisoare deschisă Guvernului grec prin care cer o mai mare transparenţă şi obiectivitate în distribuirea fondurilor publice din campania de informare privind Covid-19, potrivit keeptalkinggreece.com, relatează News.ro.

Citește și: Reacția procurorului general privind decizia din dosarul 10 August: ‘Rolul nostru este să administrăm probele conform legii’

O analiză recentă a arătat că fondurile alocate în campania de sănătate publică legată de Covid-19, 20 de milioane de euro, nu au fost distribuite echitabil. Entităţile media critice la adresa guvernului, între care Documento, au primit mai puţini bani sau chiar au fost excluse din schemă.

Scrisoarea critică distribuirea advertorialelor administrată de o companie privată şi cere Guvernului să ofere lămuriri privind criteriile de selecţie a entităţilor media şi de atribuire a sumelor.

Peste 1.230 de entităţi au primit ajutor financiar, între care mai mult de 200 de site-uri care nu sunt listate în Online Media Register, care sunt inactive ori chiar inexistente, bloguri obscure sau care au un număr redus de cititori, se arată în scrisoare.

„Orice finanţare de la stat pentru presă trebuie distribuită printr-un proces transparent, accesibil şi analizabil, bazat pe criterii obiective. Nu pare să fie cazul aici”, mai spun semnatarii, care adăugă că vor monitoriza îndeaproape situaţia.

Scrisoarea adresată prim-ministrului Kyriakos Mitsotakis şi viceprim-ministrului şi purtătorului de cuvânt al Guvernului, Stelios Petsas, este semnată de Article 19, European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF), Free Press Unlimited (FPU), International Press Institute (IPI) şi Osservatorio Balcani e Caucaso Transeuropa (OBCT).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.