Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Biden 'nu caută un conflict' cu China, după evenimentele recente cu balonul spion - VIDEO

news10.com
joe biden

Joe Biden "nu caută un conflict" cu China, a spus el, potrivit unor fragmente difuzate, miercuri, dintr-un interviu cu PBS, în contextul în care Statele Unite tocmai au distrus un balon chinez care a zburat deasupra teritoriului lor, potrivit AFP, citat de news.ro.

"Nu", i-a răspuns preşedintele american jurnalistei care l-a întrebat dacă relaţiile cu Beijingul au suferit "o lovitură". "Vom concura pe deplin cu China, dar nu căutăm conflicte", a spus el.

În general, Washingtonul a fost destul de atent să nu ridice tonul după ce a doborât sâmbătă un balon chinezesc, destinat, potrivit americanilor, să spioneze zone militare sensibile.

Cu toate acestea, înaintea Congresului de marţi, Joe Biden a asigurat: "Dacă China ne ameninţă suveranitatea, vom acţiona pentru a ne proteja ţara".

Balonul care a stricat liniștea

Relaţia dintre cele două superputeri a devenit tensionată în urma acestui incident. China a condamnat ferm distrugerea balonului, spunând că este o "aeronava civilă folosită în scopuri de cercetare, în principal meteorologice", care a intrat "neintenţionat" în spaţiul aerian al SUA.

În acest context, şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a anulat în ultimul moment o vizită planificată în China. De asemenea, Pentagonul a dezvăluit marţi că Beijingul a refuzat sâmbătă propunerea americană pentru o convorbire telefonică între şeful Pentagonului, Lloyd Austin, şi omologul său Wei Fenghe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.