Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul polonez Mateusz Morawiecki susţin politica UE în materie de vaccinare

Agerpres
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul polonez Mateusz Morawiecki şi-au exprimat susţinerea miercuri, în cadrul unei întrevederi la Paris, pentru politica de vaccinare a UE în contextul crizei de COVID-19 şi au insistat asupra ''solidarităţii europene'' în acest domeniu, relatează AFP.

''Acest cadru european (..) permite echitatea, solidaritatea, fiabilitatea pentru concetăţenii noştri'', a declarat Emmanuel Macron alături de oaspetele său la Elysée, într-un moment în care ţări membre ale UE sunt tentate să adopte o strategie de vaccinare mai naţională.

''De asemenea, aceasta face posibilă creşterea producţiei de vaccinuri, iar Europa va fi în câteva luni unul dintre locurile din lume în care se produc cele mai multe vaccinuri'', a dat asigurări preşedintele francez, în contextul în care europenii acuză întârzieri de livrare a vaccinurilor.

''Acestea sunt cele mai dificile săptămâni prin care trecem, ştim aceasta, dar există în mod clar perspective şi prin Europa vom fi mai puternici şi pe acest subiect'', a adăugat el.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

''Europa trebuie să dea un răspuns solidar'' la ''dificultăţile'' cu care se confruntă, a subliniat, de asemenea, premierul polonez. "Presiunea asupra laboratoarelor producătoare este necesară pentru a accelera ritmul de vaccinare", a afirmat el.

Comisia Europeană negociază în numele Celor 27 comenzile pentru vaccinurile împotriva COVID-19 aprobate de Autoritatea Europeană a Medicamentului (EMA). Acestea sunt apoi distribuite între statele membre.

Dar unele ţări europene, precum Ungaria şi Republica Cehă, au optat şi pentru vaccinurile ruseşti şi chineze nevalidate încă de UE sau pentru o cooperare cu ţări din afara Europei în ceea ce priveşte cercetarea şi producţia, după modelul adoptat de Danemarca şi Austria cu Israelul.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ameninţat, de asemenea, miercuri că va înăspri condiţiile pentru exportul de vaccinuri, în afara UE, către ţări producătoare care nu practică reciprocitatea, vizând astfel Regatul Unit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.