Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SPERANȚĂ pentru bolnavii de coronavirus în stare GRAVĂ: La Sibiu s-a dat startul recoltărilor de plasmă

Linkdin
plasma umana sange recoltare

Începe recoltarea de plasmă și în Sibiu, au anunțat medicii de la Centrul de Transfuzie Sanguină. Un tânăr de 33 de ani, infectat și noul coronavirus și vindecat la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu, este primul donator de plasmă umană hiperimună din județ. El este asistent medical, iar recoltarea a avut loc luni, la Centrul de Transfuzie Sangvină din oraș.

Raul Aurel Dobra are 33 ani și a fost infectat cu noul COVID– 19 și s-a vindecat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. El este și angajat al spitalului, ca asistent medical.

Citește și: Decizia Guvernului Orban de a NU OPRI exportul COSTĂ: pâinea se SCUMPEȘTE cu 25% de luna viitoare

Bărbatul a spus că a făcut acest gest „din dorința de a ajuta și pentru a da speranță persoanelor bolnave în lupta cu noul coronavirus”.

Potrivit testelor preliminare, bărbatul prezintă anticorpi și, ca urmare, a fost programat pentru recoltare.

După recoltare, conform protocoalelor, probele au fost trimise la Institutul National de Hematologie Transfuzională din București pentru a fi efectuată testarea în vederea identificării prezenței tuturor virusurilor transmisibile. După testare, rezultatele probelor vor fi trimise la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sibiu într-un termen de 5 zile, urmând ca apoi plasma să fie utilizată pentru tratamentul pacienților infectați cu COVID-19, aflați în stare gravă.

„Am avut primul pacient care a donat plasmă, prin procedura de plasmafereză. I-am recoltat probele preliminare și a ieșit totul în regulă, inclusiv anticorpii SARS-CoV-2 pe care îi are prezenți și care arată că este în proces de vindecare. După recoltare, repetăm analize pacientului și le trimitem la Institutul National de Hematologie Transfuzională, unde se face un test suplimentar, care nu se face la Sibiu. Abia apoi urmează transferul de plasmă”, a declarat Livia Mareș, biolog și purtător de cuvânt al Centrului de Transfuzie Sanguină Sibiu.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a primit spre folosință gratuită, timp de 12 luni, un echipament nou de plasmafereză (colectare de plasmă umană), ca urmare a unui contract de sponsorizare.

Echipamentul a fost instalat în data de 30 aprilie, la Centrul de Transfuzie Sangvină Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.