Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Capitalei vrea să cumpere un muzeu - E scos la vânzare de unul dintre moștenitori

Adevarul
Nicusor Dan

Primăria Capitalei vrea să cumpere o jumătate din imobilul „Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck”, scoasă la vânzare de unul dintre moștenitori. Primarul general Nicușor Dan a anunțat că în următoarea ședință de consiliu va supune aprobării consilierilor generali un proiect de hotărâre prin care primăria să exercitare dreptul de preempțiune pentru jumătate din imobilul „Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck”, scoasă la vânzare de unul din moștenitori.

Clădirea, situată pe strada Vasile Alecsandri nr. 16, din sectorul 1, este monument istoric și datează din anul 1914.

„Consider că exercitarea dreptului de preemțiune de către Municipalitate ar fi singura oportunitate de a păstra intact acest monument, fiind cea mai valoroasă operă a sculptorilor Karl şi Frederick Storck, precum şi a pictoriței Cecilia Cuțescu Storck din România. Este singurul imobil din ţară unde se păstrează reperele reunite ale operei acestor trei artişti”, a scris pe Facebook Nicușod Dan.

Conform acestuia, patrimoniul Muzeului Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck este constituit din donația făcută în octombrie 1951 de către Cecilia Cuțescu-Storck și de fiicele acesteia, Gabriela Florica Storck și Cecilia Frederica Storck-Botez, către Sfatul Popular al Capitalei.

În prezent, muzeul funcționează ca filială a Muzeului Municipiului București, în baza unui contract de comodat cu cei doi moștenitori ai imobilului, care au oferit imobilul pentru expunerea și conservarea colecției.

„Având în vedere că în luna decembrie a anului trecut, unul dintre moștenitori a înștiințat PMB că dorește să vândă cota de 1/2 din imobil, Comisia de analiză a solicitărilor privind exercitarea dreptului de preemțiune de către Municipiul București pentru imobile monumente istorice a decis exercitarea dreptului de preemțiune”, a adăugat primarul general.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.