Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele intervenții urologice robotice realizate la Spitalul Clinic Sanador

Spitalul Clinic Sanador: Intervenție urologică realizată cu ajutorul robotului Da Vinci Xi

La Spitalul Clinic Sanador au fost efectuate recent o serie de intervenții urologice complexe, cu ajutorul sistemului da Vinci Xi, cel mai performant robot chirurgical al momentului. Echipa medicală condusă de Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar Urologie cu competențe în chirurgia laparoscopică și robotică, a realizat mai multe nefrectomii parțiale și prostatectomii radicale.

„Avantajele chirurgiei robotice sunt precizia cu care se poate efectua intervenția, precum și facilitarea realizării suturilor. Brațele robotice adaugă un grad suplimentar de finețe, permițându-ne suturi de mare precizie. Pentru chirurgia robotică, este foarte importantă și experiența anterioară dobândită în chirurgia laparoscopică. De fapt, chirurgia robotică poate fi văzută ca o laparoscopie avansată”, a declarat Conf. Dr. Constantin Gîngu.

Prin chirurgie robotică sunt efectuate intervenții minim invazive cu ajutorul unui set avansat de instrumente și cu o vedere tridimensională de înaltă rezoluție a câmpului operator. Chirurgia minim invazivă cu robotul da Vinci Xi este utilizată în principal în intervenții din sfera chirurgiei generale, urologiei și ginecologiei.

Procedurile chirurgicale care pot fi realizate robotic, din sfera chirurgiei generale, includ: rezecțiile de colon, rezecțiile de rect, chirurgia bariatrică, tratamentul herniilor inghinale și ventrale, gastrectomiile, tratamentul herniilor hiatale și al bolii de reflux gastroesofagian, cura achalaziei, chirurgia pancreasului, chirurgia splinei. Din sfera ginecologiei, se adaugă histerectomiile (pentru tumori benigne sau maligne), miomectomiile, chirurgia endometriozei. În urologie, intervenția robotică este de primă intenție în prostatectomii (chirurgia prostatei), dar este recomandată și pentru nefrectomii parțiale sau totale, excizii ale chisturilor, cistectomie sau pieloplastie.

Citește mai mult despre chirurgia urologică robotică de la Spitalul Clinic Sanador!

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.