Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Printr-un singur vot, PSD a lăsat peste 2.000 de pensionari fără indemnizații

Marți, 1 martie 2016, cu ocazia dezbaterilor pe marginea proiectului de lege pentru completarea art. 1 din Legea nr. 8/ 2006 privind instituirea indemnizației pentru pensionarii din sistemul public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite și recunoscute Marți, 1 martie 2016, cu ocazia dezbaterilor pe marginea proiectului de lege pentru completarea art. 1 din Legea nr. 8/ 2006 privind instituirea indemnizației pentru pensionarii din sistemul public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite și recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică, deputații PSD, membri ai Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților au votat, fără să ezite, împotriva unui amendament al PNL care propunea reincluderea în sistemul public de pensii a pensionarilor care, de la 1 ianuarie 2016, au fost scoși din sistemul public și trecuți la casele sectoriale, pierzându-și indemnizațiile deoarece și-au pierdut calitatea de pensionari în sistemul public de pensii.

Efortul bugetar pentru eliminarea discriminărilor care s-au creat în anul 2015 ar fi fost nesemnificativ, însă nici parlamentarii PSD și nici fostul ministru al muncii nu au avut decența de a recunoaște că au comis o puternică nedreptate față de un grup de peste 2.000 de persoane.

Începând cu anul 2011, toți pensionarii militari care sunt membri ai uniunilor de creatori legal constituite au beneficiat de indemnizația prevăzută de Legea nr. 8/ 2006, chiar dacă România era în plină criză financiară. S-a avut în vedere, chiar și în acele perioade dificile, eliminarea oricăror discriminări între aceleași categorii de creatori, dar care și-au desfășurat activitatea în sectoare diferite.

Sper ca până la dezbaterea proiectului de lege în plenul Camerei Deputaților, doamna Rovana Plumb să își convingă colegii de partid că dintr-o opoziție absurdă au greșit și au privat de dreptul la o indemnizație cuvenită peste 2.000 de persoane. Dacă vor vota împotriva acestui amendament, deputații PSD nu vor mai putea folosi niciodată sloganul "dreptate până la capăt".

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.