Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari cu coloana!

DCP

Deputatul PNL Dan Cristian Popescu susține, într-un comunicat de presă, că fostul vicepremier Gabriel Oprea și-a folosit influența în Guvernul Ponta pentru a impune ordonanța de urgentă privind coloanele oficiale de care beneficiază demnitarii.

"Așa cum am anunțat la momentul respectiv, în urma cu 3 săptămâni, am adresat o întrebare Guvernului României referitoare la Ordonanța de Urgență prin care se modifică numărul demnitarilor care pot beneficia de coloana oficială‎, incluzând și șefi de partide.

Întrebarea mea a fost următoarea: Au existat solicitări din partea unui președinte de partid pentru modificarea legii privind coloanele oficiale?. Aceasta a venit în contextul celor 2 accidente în care au fost implicați membri ai coloanelor oficiale care îl însoțeau pe fostul Ministru de Interne, Gabriel Oprea.

Săptămâna aceasta am primit și răspunsul oficial din partea Guvernului, care nu face decât să ridice și mai multe semne de întrebare. Ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul spune că nu a existat nicio solicitare ‎din partea vreunui președinte de partid în vederea emiterii respectivei ordonanțe.

În cazul acesta, nu pot decât să mă întreb, care a fost urgența și de unde a tras fostul guvern concluzia că este nevoie de o asemenea măsură?

Având în vedere momentul emiterii ordonanței, după primul accident în urma căruia un membru al coloanei oficiale a domnului Oprea a fost rănit, pot suspecta ca domnia sa, folosindu-se de influența pe care o avea în cabinetul Ponta, a gândit și a propus acest act normativ. Este deja de notorietate faptul că fostul vicepremier era aproape permanent însoțit și a vrut, astfel,‎ să fie “acoperit” pentru viitor.

Ceea ce am descris mai sus, tradus în termeni penali, înseamnă trafic de influență și abuz în serviciu.

Sper să existe o anchetă care să facă lumină în acest caz și să blocheze astfel, viitoare inițiative abuzive ale instituțiilor statului."

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.