Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorii francezi de vin și coniac se așteapta la costuri de peste un miliard de euro în urma tarifelor vamale suplimentare

bauturi alcoolice

Decizia SUA de a impune tarife vamale suplimentare vinului şi coniacului franţuzesc, care se adaugă primului set de taxe aplicate la finalul anului trecut, va costa în total sectorul peste un miliard de euro (1,23 miliarde de dolari), a estimat joi Federaţia Exportatorilor Francezi de Vinuri şi Băuturi Spirtoase (FEVS), transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Citește și: Inedit - Alina Gorghiu îi cere explicații OFICIAL Ralucăi Turcan/ DOCUMENT

SUA au anunţat miercuri că vor majora suprataxele vamale impuse pentru anumite produse provenite din Uniunea Europeană, inclusiv vinurile din Franţa, aceasta fiind ultima evoluţie într-o dispută care durează de 16 ani cu privire la subvenţiile acordate de SUA şi UE pentru industria lor aeronautică.

La data de 18 octombrie 2019, administraţia Trump a introdus tarife vamale de până la 25% pentru o serie de produse alimentare printre care se numără vinurile franceze, spaniole şi germane cu un conţinut de alcool de cel puţin 14 grade, iar FEVS a apreciat că aceste tarife au costat sectorul 600 de milioane de euro pe an.

"Impactul general (taxele din octombrie 2019 şi cele din 29 decembrie 2020) va fi de peste un miliard de euro pentru sectorul vinului şi coniacului franţuzesc", a declarat, pentru Reuters, Cesar Giron, preşedintele FEVS.

Acesta a avertizat că impactul noilor tarife asupra vânzărilor de coniac în Statele Unite va fi "major".

De aproximativ 16 ani, OMC este arbitrul unei dispute între Boeing şi Airbus, cu privire la subvenţiile acordate de SUA şi Uniunea Europeană pentru industria lor aeronautică. În cele două decizii ale sale, OMC a hotărât că împrumuturile acordate de guvernele europene constructorului aeronautic Airbus au fost subvenţionate în mod incorect printr-un nivel redus al dobânzilor în timp ce constructorul american de avioane Boeing a beneficiat de un sprijin incorect din partea autorităţilor americane de pe urma reducerilor de taxe.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.