Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Program de formare antreprenorială în managementul germano-elveţian începând de la 1 iulie, în România

bursa.ro
manageri, estimări

Companiile din România au ajuns să progreseze foarte lent din cauza lipsei unei strategii pe termen lung, ceea ce a dus la accentuarea unui spirit antreprenorial modest, conform datelor centralizate de Agenţia de rating şi evaluare Coface, citate de organizaţia Eurolink - Casa Europei.

Pe fondul acestei situaţii, Asociaţia "Împreună pentru România Modernă" (Cluj/Nuremberg), cu sprijinul Catedrei Internaţionale Onorifice "Jean Bart", anunţă lansarea primului Program de formare/certificare în managementul germano-elveţian, intitulat "Precis".

"Conform Agenţiei de Rating şi Evaluare Coface, în practică, companiile din România au ajuns să progreseze foarte lent datorită lipsei unei strategii pe termen lung, conducând la o competitivitate tot mai scăzută, reducerea clasei de mijloc, accentuarea unui fenomen de polarizare şi mai ales un 'spirit antreprenorial modest'. Ele nu reuşesc să se capitalizeze şi să treacă eficient prin ciclurile economice necesare recuplării la modelul de dezvoltare UE. De aceea, s-ar cuveni să punem în viitor mult mai mult accent pe programele de formare continuă (long-life learning) sau de formare a adulţilor, în scopul creşterii performanţei şi productivităţii, dar şi, în general, pe sprijinirea unei dezvoltări mai robuste şi mai rapide a mediului de afaceri autohton, inclusiv prin formarea pro-antreprenorială şi financiară a elevilor", se arată în comunicatul Eurolink.

Potrivit sursei citate, noul program de profesionalizare are în vizor grupuri-ţintă precum: absolvenţii de liceu, şcoală post-liceală, studenţii şi masteranzii, tinerii întreprinzători sau care doresc să-şi deschidă o afacere în cele mai diverse domenii, tinerii manageri (entry şi mid level) şi persoanele interesate să-şi reinventeze cariera profesională.

Prin intermediul "Precis" sunt furnizate, sintetic, toate cunoştinţele necesare şi suficiente pentru a remedia sau chiar elimina riscurile derivate din procentul preconizat de 40% "analfabeţi funcţionali şi sociali" (conform datelor Coaliţiei pentru Educaţie din România) prin formarea aşa-numitelor "soft-skills" - abilităţi practice şi cu caracter antreprenorial în rândul tinerilor.

Pe lista beneficiilor-cheie ce rezultă din acest program se află: mentoring/consiliere dezvoltare personală în favoarea orientării pro-antreprenoriale; Scrisoare de Recomandare către angajatori şi ghidaj personalizat; prioritate pentru burse şi stagii internaţionale; atestarea competenţelor şi abilităţilor de tip "life-long learning", consolidarea brandului personal, respectiv implicare directă în evenimente şi proiecte cu finanţare europeană.

Pentru a obţine afilierea şi certificarea absolvirii cu succes a noului program, organizaţiile şi persoanele motivate pot consulta website-ul dedicat - www.iprm.ro - şi completa formularul de înscriere.

Cursurile se vor derula începând cu data de 1 iulie 2021, în sistem mixt, fiind disponibile oricui, la distanţă (online), în funcţie posibilitatea de accesare, alternativ, între module, fiind disponibile şi sesiuni de mentorat live.

Iniţiatorii programului menţionează că o prezentare extinsă a beneficiilor acestor cursuri pentru mediul de afaceri şi tânăra generaţie va fi oferită cu ocazia Reuniunii - bilanţ "Stadiul Actual al Aplicării Strategiei Regiunii Dunării şi oportunităţile geo-economice oferite României în următorul deceniu", organizată în contextul aniversării Zilei Internaţionale a Dunării, în data de 28 iunie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.