Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Programul "ARC Centenar"!

content-image

Atât în perioada în care am reprezentat Ministerul Tineretului și Sportului-România, dar și acum, in cadrul Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, am acordat o atenție deosebită Programului de Tabere "ARC" , deoarece l-am coordonat si il coordonez, fiind unul dintre proiectele mele de suflet și unul dintre cele mai importante programe de resort de la nivelul Uniunii Europene. Anul acesta, prin eforturile comune ale #MTS și #MPRP, avem o creștere cu 50% a numărului participanților, precum și o premieră: ediția de iarnă a programului! Astfel, 3000 de elevi, studenți și tineri vor beneficia de acest proiect. #Centenarul nu este o simplă lozincă, nici pentru mine și nici pentru MPRP, ci este o provocare, dar și o frumoasă ocazie de bucurie.

Ajuns la a zecea ediție, programul se adresează etnicilor români din afara granițelor, respectiv elevi, tineri, studenți din țările aflate în jurul granițelor și Balcani: Serbia, Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova (inclusiv regiunea Transnistreană), Albania, Republica Macedonia, Croația, precum și românilor din diaspora de mobilitate din țări ca Italia, Spania, Franța, Belgia, Germania, Austria, Marea Britanie, Grecia, Canada, Statele Unite ale Americii etc.

Programul de tabere „ARC” își propune să creeze și să păstreze legături între cetățenii și etnicii români din diferite ţări, să ofere cunoștințe despre cultura și civilizația românească, să promoveze valorile patrimoniului cultural românesc.

„ARC” este parte a Programului de Guvernare 2018-2020 și face parte din pilonul Educație „Nicolae Iorga”, înscriindu-se în Planul anual de acțiuni proprii al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.