Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Programul USR pe sănătate cred că a fost scris de Dragnea!

george mioc

De ani și ani scriu despre dezastrul din sistemul de sănătate din România.

Este un adevărat lagăr de exterminare.

Un loc al cruzimii și al cinismului, care pare că nu se face bine niciodată.

În 29 de ani, România n-a reușit să schimbe mai nimic din sistemul ceaușist. Dimpotrivă, marea corupție s-a adăugat peste obișnuitele șpăgi acordate medicilor și asistentelor.

Fapte petrecute în doar ultimele 7-10 zile:

-       Circa 20 de bebeluși internați la maternitatea Giulești s-au contaminat cu un stafilococ auriu rezistent la unele antibiotice. În loc să-și recunoască vina și să promită că vor lua măsuri, managerii maternității – susținuți de doamna Firea, care i-a pus în funcție – au amenințat că emigrează, dacă părinții îi dau în judecată.

-       La Corabia, șoferii de pe ambulanțe furau motorina și, pentru a face economii care să acopere jaful, mergeau foarte încet la apelurile de urgență. Parchetul anchetează nouă decese care e posibil să fi fost cauzate de întârzierile ambulanțelor.

-       Un medic ORL, cu grad de colonel, de la Spitalul Militar Central, a fost prins luând mită 500 de lei, deși are un salariu fabulos. Cu câteva zile înainte, îi spusese unui pacient că nu se deplasează de la birou la sala de operații pentru 200 de lei.

Acesta e sistemul! Majorările de salarii n-au schimbat mare lucru, pentru că marea corupție, cea care sifonează achizițiile de medicamente sau echipamente, a rămas, la fel ca și întreaga rețea clientelară de promovări și de numiri în funcții de conducere.

Dar știți ce este mai trist? Că PNL și USR vor să mențină acest sistem. Poate îl vor cosmetiza puțin, dar nu vor schimba nimic în profunzime. Uitați-vă pe proiectul USR, aflat pe pagina de internet a acestei formațiuni: este plin de vorbe goale despre alocări bugetare mai mari. Dar s-a văzut deja că majorarea bugetului are ca efect principal înbogățirea mogulilor din spitale și a sponsorilor lor politici. Doar o mică parte din bani ajung efectiv la pacienți. USR constată că CNAS cheltuie „ineficient” banii pacienților – „corupt” era mai corect – dar nu îndrăznește să propună spargerea acestui monopol creat artificial de stat. Putea să le scrie și Dragnea programul pe sănătate, nu e nici o diferență, sunt aceleași promisiuni socialiste, care s-au mai încercat și au eșuat.Dar eșecul l-au plătit pacienții, nu politrucii marxiști!

Cât despre marele partid liberal, el nu-și propune nimic. Nimic. Nu există un lider liberal care să monitorizeze constant situația din sănătate, PNL nu are nici un program.

Dragi români: cosmetizarea actualului sistem de sănătate nu va avea nici un efect! Este ca și cum ai vopsi în roz o uzină care se prăbușește.

Soluțiile sunt la dreapta: spargerea monopolului CNAS, eventual demararea unor privatizări-pilot a unor spitale.

Vreți să vă jucați viața la ruleta rusească de fiecare dată când intrați într-un spital? Mergeți pe mâna PNL și USR, care vor să păstreze sistemul pesedisto-ceaușist.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.