Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Promovarea votului prin corespondenta!

Comunicat de presa

În perioada 17-20 iunie, o delegație a PNL Diaspora condusă de către prim-vicepreședintele coordonator- Victor Ionescu și de către secretarul general adjunct- Alin Drăgulin a efectuat un turneu politic european.

Pe parcursul turneului au fost organizate vizite de lucru în Republica Cehă, Germania, Slovacia, Austria și Ungaria. Cu această ocazie, delegația PNL Diaspora a avut întâlniri atât cu reprezentanți ai comunităților românești din țările sus-menționate, cât și cu membrii organizațiilor liberale din Praga, Berlin, Bratislava și Budapesta.

Principalele teme ale dezbaterilor au vizat reglementările aduse de către aplicarea Legii votului prin corespondență, precum înscrierea în Registrul electoral și procedura de vot, dar și situația românilor din Diaspora, problemele cu care se confruntă aceștia și identificarea de soluții pentru ei. De asemenea, un alt subiect important de discuție l-a constituit redobândirea cetățeniei române și asistența diplomatică oferită de către țara-mamă pentru românii din Diaspora prin misiunile sale diplomatice. Punctul culminant al turneului l-a reprezentat întâlnirea de la Berlin, unde au fost prezenți reprezentanți ai PNL din mai multe țări și în care s-au pus la punct detalii legate de strategiile de precampanie și campanie electorală pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an.

„Am parcurs cinci țări în patru zile. Am discutat cu cinci tipologii diferite de români din Diaspora. Există în spațiul public impresia că, datorită relativei apropieri geografice și a apartenenței la Uniunea Europeană și la spațiul Schengen, comunitățile românești din țările vizitate au același specific. Nu este tocmai adevărat. Fiecare comunitate românească are specificul și problemele sale, la fel cum românii din diferitele regiuni istorice din țară au particularitățile lor. Într-adevăr, discuțiile s-au axat pe câteva teme principale comune cum ar fi aplicarea Legii votului prin corespondență sau redobândirea cetățeniei române, dar atunci când se ajungea la analiza problemelor și legătura dintre relația dintre membrii comunității și misiunile diplomatice române, aria de dialog devenea proprie fiecărei țări gazdă în parte. Deși a fost un veritabil tur de forță, acest turneu a fost unul necesar și constructiv, prin natura rezultatelor sale: am reușit să cimentăm dialogul cu multe comunități românești și, mai presus de toate, împreună cu ceilalți colegi care au făcut parte din delegație - cărora doresc să le mulțumesc și în mod public pentru tot pe această cale - am adus în sufletul concetățenilor noștri plecați peste hotare sentimentul de unitate. Diaspora trebuie să fie unită și puternică, mai ales în contextul schimbarilor prin care trece țara noastră și care, sub o formă sau alta îi afectează și pe românii de pretutindeni”, a declarat la întoarcerea în țară prim-vicepreședintele coordonator al PNL Diaspora, Victor Ionescu.

PNL Diaspora

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.