Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș HOPINCĂ (PSD): Gașca lui Nicușor Dan pregătește cadouri de zeci de milioane de euro din bani publici pentru proprietarii de imobile monument istoric!

arhiva personala
Rareș Hopincă

Administrația useristo-penelistă vrea să ia de la săraci ca să dea la bogați. Asta este esența noului Program Municipal de Restaurare propus de Edmond Niculușcă, tânărul cu zero experiență în administrație, pus de Nicușor Dan în funcția de director la Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

Programul prevede restaurarea PE CHELTUIALA PRIMĂRIEI a imobilelor monument istoric deținute de persoane private. Altfel spus, vom plăti cu toții, dar vor profita doar proprietarii de clădiri vechi, din centrul Bucureștiului. Acest cadou de zeci de milioane de euro din bani publici este absolut scandalos în condițiile în care proprietarii de imobile de patrimoniu sunt în general persoane înstărite, care nu duc lipsă de fonduri.

O altă mare problemă a acestui Program este că DETURNEAZĂ FONDURILE DESTINATE CONSOLIDĂRII CLĂDIRILOR CU RISC SEISMIC și le direcționează spre fanteziile oengistice ale lui Edmond Niculușcă. Niculușcă nu este nici inginer, nici specialist în consolidarea clădirilor, nici măcar manager public. Singura lui activitate înainte de a fi numit director a fost să organizeze tururi ghidate pentru amatorii de clădiri vechi din București. Acum, în loc să se ocupe de consolidarea clădirilor cu risc seismic, așa cum îi cere fișa postului, Edmond Niculușcă vrea să se ocupe de vechile lui fantezii legate de clădirile vechi din Capitală. Programul pe care vrea să-l pună în practică prevede ca mare parte din fondurile instituției să meargă la restaurări, în loc să meargă la consolidări. Ceea ce este nu doar o încălcare flagrantă a misiunii instituției pe care o conduce, ci este o deturnare de fonduri în cel mai propriu sens al cuvântului.

Nu în ultimul rând, ca să se derobeze de orice responsabilitate, Niculușcă vrea să paseze responsabilitatea deciziei în mâna unui Consiliu tehnico-științific care nu va putea fi în veci tras la răspundere. Nu mai puțin de 6 din cei 9 membri ai acestui Consiliu vor fi numiți de Primar la propunerea directorului Administrației pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Practic, Consiliul va fi populat de prietenii oengiști ai lui Edmond Niculușcă, indivizi care habar nu au de consolidări și de risc seismic, dar care lăcrimează intens privind cornișele ruinelor din București. Evident că banii nu vor merge la clădirile care au într-adevăr nevoie de consolidare, ci vor merge la câteva imobile deținute cel mai probabil de prietenii oengiștilor.

Cer tuturor consilierilor municipali, care formează actuala majoritate, și care încă mai au un oarecare bun simț și respect față de banul public să respingă fără echivoc acest plan scandalos. Restaurarea clădirilor de patrimoniu trebuie făcută pe banii proprietarilor. Primăria poate să ajute oferind împrumut cu dobândă zero, dar nu își permite să presteze gratuit lucrări de zeci de milioane de euro. Ar fi cu totul incorect față de majoritatea covârșitoare a bucureștenilor care nu au norocul de a fi proprietarii unor imobile de patrimoniu. Și ar fi cu totul incorect față de cei care locuiesc în clădiri cu risc seismic. Clădirile care stau să cadă la cel mai mic cutremur trebuie să fie o prioritate, nu fațadele unor clădiri de patrimoniu care adesea nu sunt locuite și nici nu reprezintă un pericol în caz de seism.

Îi cer lui Nicușor Dan și găștii lui să-și tempereze fanteziile oengiste și să se ocupe de problemele importante ale orașului. Se consolideze clădirile cu risc seismic și să renunțe la cadoruile de zeci de milioane de euro pentru proprietarii de imobile de patrimoniu.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.