Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul din ALDE ajunge la Cotroceni

razboi batalie

Co-preşedintele executiv ALDE, senatorul Vasile Nistor, i-a trimis o scrisoare deschisă Preşedintelui României Klaus Iohannis, ca urmare a declaraţiilor acestuia împotriva şefului Senatului. Nistor, care a înfiinţat recent o platforma anticorupţie în interiorul ALDE, i-a spus lui Iohannis că „ALDE nu este format exclusiv din politicieni corupţi şi oameni care urăsc justiţia”, şi că apreciază “virulenţa cu care a combătut mesajul” lui Tăriceanu.

“Apreciez promptitudinea dumneavoastră în a reacţiona public împotriva apelului anti-justiţie al preşedintelui Senatului către parlamentari. Virulenţa cu care aţi combătut mesajul lansat de liderul ALDE este legitimă, în contextul în care Preşedintele Românei este garantul funcţionării independente a instituţiilor şi al respectării principiului separării puterilor în stat.

Fost director IAR Ghimbav, martor în dosarul Gala Bute. Declarații SPUMOASE în sala de judecată

Într-adevăr, nu toţi membrii ALDE subscriu discursului împotriva justiţiei al preşedintelui partidului. ALDE nu este format exclusiv din politicieni corupţi şi oameni care urăsc justiţia. Regret că la etichetarea ALDE drept un partid al penalilor şi o platformă anti-justiţie a lui Călin Popescu Tăriceanu a contribuit şi co-preşedintele naţional, Daniel Constantin, care, prin tăcerea sa, a demonstrat că este de acord cu ieşirile publice şi acţiunile de obstrucţionare a actului de justiţie întreprinse de colegul său din conducerea formaţiunii politice.

Dacă, până de curând, în afară de parlamentarii Aurelian Ionescu, Cătălin Drăguşanu şi de mine, nu a existat altă voce în ALDE care să se delimiteze clar de mesajul împotriva justiţiei al lui Călin Popescu Tăriceanu, sunt bucuros să constat că, în acest moment, tot mai mulţi membrii şi lideri judeţeni se alătură „Acţiunii pentru un Parlament curat 2016”, grup care promovează criteriile de integritate în partid şi îndepărtarea din politică a persoanelor ale căror nume se leagă de dosare penale şi fapte de corupţie. Am certitudinea că această mare masă de membrii ALDE fără probleme cu legea va susţine în mod necondiţionat orice proiect de ţară construit pe corectitudine şi integritate, ca atribute ale politicii de conducere şi reprezentare a României”, se aarată în scrisoarea deschisă trimisă de senatorul Nistor Preşedintelui României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.