Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răzvan Pop, PNL: „Sibiul are nevoie de o strategie concretă dedicată tinerilor”.

Candidatul PNL la Primăria Municipiului Sibiu, Răzvan Pop, susţine că oraşul are nevoie de o strategie coerentă pentru tineri, dar mai ales pentru familiile tinere şi copiii lor. Liberalul spune că Sibiul a pierdut, în ultimii 10 ani, 10 la sută din populaţia stabilă, majoritatea formată din tineri. Aceştia au plecat în străinătate din cauza mediului nesigur în care urmau să-şi întemeieze familiile.

  • „În momentul de faţă, Sibiul nu are încă o strategie concretă dedicată tinerilor. Sibiul este un oraş viu şi merită o infrastructură gândită pentru tineret. Nucleul acestei strategii trebuie să fie familia tânără”, consideră candidatul Partidului Naţional Liberal la Primăria Sibiului, Răzvan Pop.
content-image
Educaţia este o soluţie pentru dezvoltarea Sibiului

Un alt pas în urma căruia tinerii ar putea fi convinşi să rămână în Sibiu ţine de piaţa muncii şi de felul în care se desfăşoară educaţia.
  • ”Evoluţia pieţei muncii de la Sibiu impune creşterea calităţii actului educaţional în mediul aca­demic. Construirea unui campus universitar poate fi un punct în plus pe harta investitorilor. În acest fel, se construieşte un mediu economic stabil, atractiv pentru tinerii ieşiţi de pe băncile şcolilor, care se pot dezvolta chiar în oraşul lor”, a declarat Răzvan Pop.
Liberalul consideră că un element esenţial al acestei strategii este pregătirea educaţională a tinerilor sibieni. Una dintre cauzele abandonului şcolar o reprezintă şi desfăşurarea învăţământului în două schimburi. Şcolile au nevoie de spaţii extinse, infrastructură mai bună, pentru a permite tinerelor familii petrecerea unui timp consistent cu copiii lor.
  • „Sprijinirea activităţilor tinerilor printr-o agendă finanţată de la bugetul local, pe principiul programelor de finanţare culturale, sportive sau comunitare, reprezintă o altă prioritate care trebuie să se regăsească pe agenda viitorului primar al Sibiului”, a mai precizat Pop.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.